Araştırmalar, "Düşük K vitamini seviyesine sahip kişilerin akciğer problemleri riski altında olduğunu" söylüyor...

Araştırmalar, "Düşük K vitamini seviyesine sahip kişilerin akciğer problemleri riski altında olduğunu" söylüyor...
Danimarka'daki bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışmanın sonuçlarına göre, kanlarında düşük düzeyde K vitamini bulunan kişilerin astım, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve hırıltıdan şikayet etmenin yanı sıra akciğer sorunları yaşama olasılığı daha yüksek. , elektronik baskıda alıntılanmıştır.

K vitamini yeşil yapraklı sebzelerde, bitkisel yağlarda ve tahıllarda bulunur. Aynı zamanda kanın pıhtılaşmasında da rol oynar. Ancak araştırmacılar akciğer sağlığındaki rolü hakkında çok az şey biliyor.
Bilim insanları, yeni bulguların K vitamini alımına ilişkin mevcut tavsiyeleri değiştirmediğini ancak bazı kişilerin K vitamini içeren takviyelerden fayda sağlayıp sağlamayacağını belirlemek için daha fazla araştırmayı desteklediğini söylüyor.

Çalışma Kopenhag'daki Üniversite Hastanesi'nden bir araştırmacı ekibi tarafından yürütüldü. BTA, yarışmaya Danimarka'nın başkentinde yaşayan 24 ila 77 yaşları arasındaki 4.092 kişinin katıldığını yazıyor. Gönüllülere akciğer testleri yapıldı, kan örnekleri alındı ​​ve sağlıkları ve yaşam tarzlarıyla ilgili anketler yanıtlandı. Kan testleri vücuttaki K vitamini düzeyleri için bir belirteç içerir.
Düşük K vitamini seviyesine sahip kişilerin akciğer fonksiyonuyla ilgili ortalama ve düşük göstergelere sahip olduğu ve KOAH, astım veya hırıltılı solunumdan şikayet etme olasılıklarının daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

k-vitamini1.jpg

"K vitamininin kanda önemli bir rol oynadığını zaten biliyoruz ve araştırmalar bunun kalp ve kemik sağlığı için de önemli olduğunu gösteriyor. Ancak K vitamini ve akciğeri inceleyen çok az çalışma var. Bildiğimiz kadarıyla bu Dr Torkil Jaspersen, "İlki geniş bir grup insan üzerinde yapılan benzer bir çalışma. Sonuçlar, K vitamininin akciğeri sağlıklı tutmada rol oynayabileceğini gösteriyor" diyor.

Ancak uzman, çalışmadan elde edilen bulguların K vitamini alımına ilişkin mevcut önerileri değiştirmediğini ancak akciğer hastalığı olanlar gibi K vitamini takviyesinden yararlanabilecek hastaların olup olmadığı konusunda daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.