Meral Akşener: Cumhurbaşkanı olmayı isterim ama 'Cumhurbaşkanı olacağım' diye Türkiye'nin geleceği ile oynamayacağım

Meral Akşener: Cumhurbaşkanı olmayı isterim ama 'Cumhurbaşkanı olacağım' diye Türkiye'nin geleceği ile oynamayacağım
Halk TV'ye konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanlığı sorusuna "Cumhurbaşkanı olmayı isterim ama 'Cumhurbaşkanı olacağım' diye Türkiye'nin geleceği ile oynamayacağım" yanıtını verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Halk TV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akşener şunları söyledi: 

"AK Parti'nin Atatürk'e dair bir tutumu var. Çok şeyden geri adım attılar ama milli bayramlara dair tutarlı bir rahatsızlıkları var. AK Parti vesayet kavgaları vere vere bugünlere geldi. Askeri vesayet vardı, yargı vesayeti vardı ama o gün bile atanmışlar siyasetçilere cevap verme cüretinde bulunamazlardı. İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı'nın stratejisine dair görev yapabilir. Ama kendisi siyasetçi değildir. Dolayısıyla bu yeni bir vesayetin altının çizilmesi anlamına gelir. AK Parti'yi  yönetenler en başından beri Atatürk'ün karşısına önce Abdülhamid Han konuldu. Cumhuriyetin karşısına Osmanlı konuldu. Şimdi de Alpaslan konuldu. Atatürk, Osmanlı Abdülhamid Han ve Alpaslan bizim.

"Üçlü ittifak var"

Cumhur ittifakı sadece AK Parti-MHP ittifakı değil. Doğu Perinçek de var. Bu ittifaktaki küçük ortaklar kendi partilerinden çok AK Parti'yi savunuyorlar. Duygusal bir bağ var aralarında. Sayın Erdoğan, her türlü milliyetçiliği ayağının altına aldığını ifade etmişti. Çok somut bir örnek Ayasofya Camii'nin açılması Danıştay kararıyla olmuştu. Aynı Danıştay'ın Andımız ile ilgili verdiği bir karar var. Bizim Danıştay'a bir başvurumuz vardı. Biz bununla ilgili bir önerge verdik ve reddedildi. Kim bundan rahatsızlık duyar? Sayın Bahçeli ve Perinçek açısından da Andımız attaya gitti. Türk milliyetçiliği geleneği Kurban Bayramı'nı da 30 Ağustos'u da kendinin kabul eder. Dini bayramın yerine milli bayramı koymaz. Benim de hocam olan İbrahim Kafesoğlu'nun Bozkır Kültürü tespiti vardır. Yani tüm kültürleri kucaklayan bir kültür. Türk milliyetçiliği Mete Han'ın ordusunu ilk Türk ordusu kabul eder.

Esnaf ziyaretleri

Ben pandemi öncesinden başladım ilçeleri gezmeye. Vatandaşın derdi çok başka. Kavgadan bıkmış. Çocuğunun işsiz olmasından bıkmış. Bana Biden'ı soran olmadı, hilafeti soran olmadı. Fahrettin Altun suni gündem demiş ya, işte suni gündem bu. Ben Üsküdar'da ikamet ediyorum, orayı dolaştım dün. Esnaf Derneği başkanı bizimle toplantı yapmak istediklerini ifade ettiler. Biz derdi dinliyoruz, nasıl çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Cumhurbaşkanı olacağım diye Türkiye'nin geleceğiyle oynamayacağım. 

"Diyanet bizim"

Diyanet İşleri Başkanı demek istemiyorum. Ali Erbaş demek istiyorum.Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran Atatürk kurdu. O kurum bizim. Bu arkadaş böylesine bir arkadaş. 

"2002'de 6 dolar milyarderimiz varken, şimdi 30 dolar milyarderimiz var"

Baktığımızda milli gelirimiz büyüdü. Ama 2002'de 6 dolar milyarderimiz varken, şimdi 30 dolar milyarderimiz var. 22 milyon yurttaşımız da sosyal yardım alıyor. Bir taraf uçmuş bir taraf batmış. Bir ülkenin bel kemiği orta sınıftır. Yani esnaftır, KOBİ'dir, maaşlı çalışandır. Şimdi bu orta sınıfı hızla erittiler. Bizim yaşadığımız vahşi kapitalizm.

"Devlet okulları çökmüş durumda"

Bugün İstanbul'da devlet okulları çökmüş durumda. Eğitimde müthiş bir pahalılık var. İzmit'in 40 kişilik sınıflı okullarında okudu benim oğlum, ama Galatasaray Lisesi'ni kazandı. Onun oğlu Galatasaray Lisesi'ni kazanabilir mi bu saçma sapan eğitim sistemiyle.

"Asgari ücretle aileler nasıl geçinecek?"

Peynir 80 lira olmuş. Asgari ücretle geçinen bir aile geçinecek? Sayın Erdoğan ve damadı çok iyi yaşadığı için onlara hayat güzel, çokomel. Siz saray diye bir kavrama girersiniz, Saray bir paralel evren yaratır. Maria Antoinette ne demişti: Ekmek bulamazsanız, pasta yiyin. Dolayısıyla şu an Türkiye'de saray rejiminin yarattığı bir sorun daha var. O da ayrı bir bürokrasi. Şube müdürlerinin, milletvekillerinin telefonlarına çıkmadığı bir düzenektir bu. İkinci olarak saray rejiminde haşmetmeap ne duymak isterse onun söylendiği bir sistemdi. İzole bir hayattır. 

Berat Albayrak'a eleştiri

Damat bakanı biz, Enerji Bakanlığı döneminde bu kadar eleştirmedik. Çünkü az çok bir uzmanlığı vardı. Ama şimdi sadece Cumhurbaşkanı'nın damadı olmak yani nepotizm söz konusu. İşini iyi yapmayan, dünyadan uzak, ekonomiden anlamayan ve empatiden yoksun bir arkadaş. Damat bakanın fıkrasına inanamadım. 

"İYİ Parti bir memleket meselesi diye kuruldu"

En erken Z kuşağını çalışan siyasi parti biziz. İYİ Parti kurulmasaydı nasıl bir Türkiye'de yaşayacaktık? İstanbul'u, Ankara'yı kim alacaktı? İYİ Parti bir memleket meselesi diye kuruldu. Önceliğimiz vatandaşın nefes alması, liyakati sağlayabilmek, adaleti sağlayabilmek. Biz büyük bir korku duvarını yıktık. Biz kurulmasaydık, bu yeni partiler kurulabilir miydi?

Erken seçim tartışması

Bir kere seçim yok. Seçim döneminde ne olacağını bilmiyoruz. Doğmamış çocuğa don biçmek doğru değil. Herkes ister böyle şerefli bir mekanda olmak ister.

Abdullah Gül tartışması

Sayın Abdullah Gül’e Cumhurbaşkanlığı adayı sürecinde herhangi bir itiraz konumunda olmadım. Sayın Gül'ün tüm siyasi partiler tarafından desteklenmesine dair bir teklif geldi. Ben CHP'nin kendi adayını çıkarması gerektiğini düşündüm. İkinci turda zaten ortaklaşılırdı. en burada öncelik değildim. Sayın Gül benim arkadaşım. Olumsuz bir görüşüm yok. Sayın Erdoğan'ın yenilmez armada olduğu zamanlarda nasıl adımlar atacağının iyi hesaplanması gerektiğini düşündüm. Gördüğüm şey şu oldu: Sayın Gül'ü isteyen sol liberal diyebileceğimiz bir dostlar grubu var. Ben sayın Kılıçdaroğlu'ndan 15 milletvekili ödünç istedim. Kendileri de uygun gördüler. Ben o arkadaşları zor durumda bırakmamak için onların imzasıyla değil 100 bin imzayla aday oldum.

Seçim stratejisi

Yeni seçimde stratejimin ne olduğunu söylemem. Sonra kopya çekerler. Ben Üsküdar'a gittim, sayın Erdoğan da Üsküdar'da taksi durağı ziyaretine gitti. Tehdit unsuru olarak görüldüğümüzü biliyorum.

"Hiçbir şart benim mansıp uğruna bir sistemin içinde yer almama neden olamaz"

"Evine dön" çağrısı

Sayın Bahçeli ve Erdoğan birbirlerine hakaretler ediyorlardı.  Sonra yan yana gelmekle de kalmadılar etle tırnak oldular. Bunlara sayın Perinçek de katıldı. Perinçek'in siyasi hayatını bir düşünün. Şimdi geçmişi bir kalemde silip el sıkışınca seçmenlerimiz diyor ki,'herkes her şeyi yapabilir. Meral Akşener her şeyi yapamaz. Hiçbir şart benim mansıp (Yüksek Makam) uğruna bir sistemin içinde yer almama neden olamaz. Bakınız ben AK Parti'nin kurucularındanım, ayrıldım. O gün hiçbir gazeteci bana niye ayrıldığımı sormadı. 2015'te sayın Davutoğlu, Erdoğan'ın bilgisi dahilinde bana başbakan yardımcılığı teklif etti. Ben onu reddettim. Ben bugün milletvekili değilim, sadece İYİ Parti Genel başkanıyım. Benim evim bile basıldı. PKK'lı dendi, FETÖ'cü dendi. Biz bugünkü rejime partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi diyoruz.

Takviye Kolluk Kuvvetleri neye hazırlık?

Şimdi ben seçimi kaybetseler de vermezler diye bir şeyi kabul etmiyorum. Bütün hileler sandık başında yapılır. Sandığın başını bekleyeceksiniz. Oyu korumak bizim görevimiz. Büyük korkular yarattığınız zaman rehavet olur. İstanbul'da da vermez denmişti 800 bini İstanbul'u ortaya koyduğunda verir. Kaosun parçası olan yönetemez. Buna hiçbir siyasetçi cesaret edemez.

Kürt seçmenler

Benim İçişleri Bakanlığı dönemimde kimse korkmadı. 28 Şubat dönemi olduğu için son derece sivil bir tutum alarak yürüdüm. Başörtülü bir kadının başının açılmamasına gayret gösteren bir İçişleri Bakanı'ydım ben. İçişleri Bakanlığı sürecinde özeleştiri yapmam gereken durum yok. Hepi topu 8 ay. Kürtleri bir bütün olarak HDP seçmeni olarak tanımlamak yanlış. Dindar Kürtler dindar Türklerden daha dindar. HDP’ye baraj aşılsın diye oy verilir.

İstanbul Sözleşmesi

İstanbul Sözleşmesi yanlış yerden tartışılıyor. AK Partili kadınlar da bunun arkasında. Sadece şiddete uğrayan kadın yok. Bu bir çerçeve. AK Parti'nin nadir yaptığı işlerden birisi. Sayın Erdoğan'ın kızına dahi hakaretlerin yapıldığı bir süreçten geçiyoruz. 

Erken seçim tartışması

Bu sistemin 2023'e kadar taşımayacağını düşünüyorum. 2021 Haziran ayında seçim bekliyorum.

 

 

Etiketler :