Gürel Yurttaş

Gürel Yurttaş

Galatasaray'ın kazandığına en çok Ali Şansalan sevinsin

Galatasaray maça iyi başladı. İyi de götürdü. İlk yarı boyunca sahanın hakimiydi. Antalyaspor ise o kadar etkisizdi ki, bu da sarı kırmızılı takımın lehineydi elbette. Geliştirmeye çalıştıkları ender ataklarda da başta Sanchez olmak üzere savunmayı zorlayamadılar bile.

10. dakikadaki gol daha da kolaylaştırdı Galatasaray'ın işini. Bu golde Mertens - Icardi işbirliği kadar Antalyaspor savunmasının da hatası vardı. Mertens kornerden ön direğe ortaladı, 3 kişinin arasından kendisini bir anda boşa çıkaran Icardi kafayı vurdu. Bu golle öne geçti Galatasaray.

Gol de canlandıramadı Antalyaspor'u. Yine Galatasaray etkiliydi yine Antalyaspor etkisizdi.

İKİ KRİTİK KARAR

Bu yarıda iki de hakemlik karar vardı bana göre.

Birincisi Antalyasporlu Giray Vural'ın ayağını haddinden fazla kaldırıp Kaan Ayhan'ın burnuna vurması. Bu pozisyonda sarı kart gösterdi hakem Ali Şansalan. Acaba kırmızı olmaz mıydı? Kaan Ayhan'ın burnu kanadı, kırılmalı mıydı? VAR da sessiz kaldı.

İkincisi Antalyaspor ceza alanında Veysel Sarı'nın Icardi'yi formasından çekip düşürmesi. Şansalan buna da devam dedi. VAR da yine pas geçti. Penaltı diyorum, iddialıyım da bu konuda.

Gelelim ikinci yarıya.

ICARDİ KAÇIRMADI

Antalyaspor ikinci yarıya değişiklikler ve 2 şutla başladı. Şutlar zayıftı Muslera'da kaldı ama sanki Antalyaspor bu yarıda ilk yarıdan farklı olacakmış görüntüsü verdi. Verdi vermesine de 51'de Sallai'nin şutunu kurtaran kaleci farkın da açılmasını önledi. Net bir pozisyondu bu. Bir dakika ise Yunus'un pasına ceza alanında vuran Icardi, durumu 2-0 yaptı.

İlk golden sonra hareketlenmeyen maç ikinci golden sonra hareketlendi. Antalyaspor daha cesur ve etkili gelmeye başladı Galatasaray'ın üstüne. Uzaktan şutlarla da denemelere başladılar. Ama ne kadar tehlikeli oldular; bu tartışılır işte.

MASKELİ SÜVARİ'DEN MÜTHİŞ GOL

Sonra tempo yine düştü. Galatasaray nasıl olsa öndeydi; top çevirmeye bakıyordu bol bol. Antalyaspor ise ilk yarıdaki görüntüsüne bürünmüştü, durgunlaştı iyice.

78'de Okan Buruk radikal bir değişiklik yaptı. Icardi ile Yunus çıktı, Osimhen ile Batshuayi girdi. Bir santrfor çıktı, iki santrfor girdi yani. Okan Buruk da temposuzluktan sıkılmış olmalıydı ki, iki golcüyü birden almıştı. 80'de de Sallai'nin pasını alan Osimhen ilk topla buluşmasında filelere yolladı ama hakem ofsayt dedi. Ama 90+2'de öyle bir gol attı ki Maskeli Süvari; adeta havada fotoğraf çektirdi. Röveşata ile topu ağlara gönderdi skoru da 3-0 olarak ilan etti. Bu golde VAR incelemesi dakikalarca sürdü. Sonuçta gol kararı çıktı.

Böyle bitti maç.

OKAN BURUK'A DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ

Galatasaray çok rahat bir galibiyet aldı Antalya'da. Bu galibiyete ilk yarıdaki iki kritik pozisyonda bana göre kararları hatalı olan hakem Ali Şansalan sevinmeli en çok. Skor tersi olsaydı haftanın en tartışılan ismi olurdu; eminim bundan.

Alex de Souza'nın Antalyaspor'u o kadar etkisizdi ki, sanırım Okan Buruk'a doğum günü hediyesini bu şekilde verdi.

NOT: Bir de saha zemini Antalya'ya yakışıyor mu? Berbattı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gürel Yurttaş Arşivi