Erdoğan hayattan kopmadı İNKAR EDİYOR!

Erdoğan’ın hükümetin yegâne temsilcisi (tek kişilik hükümet) olarak söylediklerini duyanlar hayret ediyor.

Diyorlar ki; halkın içinden gelen, 40 yıldır halkın nabzını tutmayı başaran ender politikacılardan biri. Bu sözleri etmemesi gerekirdi. Halkın çaresizliğini, ıstırabını, çektiği çileyi anlaması gerekirdi. Ama tam tersini yapıyor. Memleket güllük gülistanlıkmış gibi davranıyor.

Peki neden?

Bu soruya yanıtları var… Diyorlar ki; Saray’a kapandı, hayattan koptu. Başka dünyada, başka alemde yaşıyor.

Acaba!...

Bence her şeyin farkında ama inkâr politikası izliyor. Bundan 10 yıl, 15 yıl önce akşamları manda yoğurdunu, Medine hurması, kestane balı ve yulafla karıştırıp şifa niyetine yediğini anlatsaydı manşet olurdu.

Bugünkü gibi değil. Kendisini destekleyen gazeteler geniş yer verir, televizyonlar doktorları çıkarıp günlerce program yapar, manda yoğundu ile kestane balının faziletlerini anlata anlata bitiremezlerdi.

Manda yoğundu memleketin en kıymetli gıdası olurdu. İktidara gönül verenler günü manda yoğurduyla kapatmayı tercih ederdi.

Erdoğan bu formülü önerdi diye kimse eleştirmezdi. Çünkü 15 yıl önce manda yoğundu da, kestane balı da, hurma da ulaşılan ürünlerdi.

Şimdi değil…

Bu sebeple yatmadan önce şifa niyetine bu karışımı yiyin diye verdiği öğüt manşet oldu. Çünkü, söylediği karışımı hazırlayıp her akşam yemek ciddi para. İnsanlar ramazanda pide alıp almamayı düşünüyor, hükümetin tek sahibi Medine hurması ile kestane balı öneriyor…

Olacak iş değil!..

Bu yüzden Erdoğan halktan koptu yorumu yapılıyor…

Ama gelin biraz farklı bakmaya çalışalım. Erdoğan derin ekonomik krizi kabul edip buna göre davransa sorumlusunun kendisi olduğunu da kabul etmiş olacak…

Bu yüzden enflasyon gibi bir meselemiz, hayat pahalılığı gibi bir sorunumuz, geçim sıkıntısı gibi bir derdimiz yokmuş gibi davranıyor. Yoksullaştığımızı görüyor ama görmezden gelmeyi tercih ediyor.

Çünkü herkes biliyor ki; bu enflasyon Erdoğan enflasyonu…

Çünkü herkes biliyor ki; bu pahalılık Erdoğan’ın inat pahalılığı…

Çünkü herkes biliyor ki; bu ekonomik kriz Erdoğan’ın takıntısının sonucu…

Bu yüzden, Erdoğan enflasyon yokmuş gibi davranıyor…

Bu yüzden, Erdoğan hayat pahalı değilmiş bütün mallara isteyen ulaşabilirmiş, alabilirmiş gibi konuşuyor.

Bu sebeple, Avrupa’da da enflasyon var diye dünyanın meselesiymiş havası yaratmaya çalışıyor. (Evet Avrupa’da var, ama yüzde 5 bizde yüzde 55)

Bu sebeple, Almanya’da da halk kuyrukta diyerek bizdeki kuyrukları sıradanlaştırıyor.

Bu sebeple, ekonomik buhranı önemsememiş gibi davranıyor.

Açım diyene abartıyorsun diyor, işsizim diyene iş beğenmiyorsunuz, çalışana iş çok yanıtını veriyor, manda yoğurdu ile kestane balı öneriyor, enflasyonun kaynağı başkasıymış gibi halkı ezdirmeyeceğini söylüyor, zamları kendi yapmamış gibi kameralar önünde ramazanda et fiyatlarını indirin talimatı veriyor.

Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Erdoğan uzun süredir faiz sebep enflasyon sonuçtur demiyor. Daha doğrusu diyemiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Tezkan Arşivi