İstanbul’a yeni nesil müze: Şerefiye Sarnıcı

İstanbul’a yeni nesil müze: Şerefiye Sarnıcı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Kültür A.Ş. ve TUCE Investment iş birliği ile Şerefiye Sarnıcı’nda yeni bir dönem başlıyor. Modern müzecilik anlayışı ile yepyeni bir perspektifle ziyarete açılacak sarnıç, 7’den 70’e, yerli ve yabancı turistleri, aileleri ve kültür-sanat severleri buluşturacak bir mekan olarak yeni bir kimlik kazanıyor.

“Çağdaş Müzecilik Anlayışı”na uygun olarak, Türkiye’nin ilk 360° Projection Mapping sistemine ev sahipliği yapan Şerefiye Sarnıcı’nda her saat başı, 10 dakika mekanın tarihine odaklanan 360° Projection Mapping gösterisi yapılıyor. Özel günlerde farklı gösteriler de sergilenecek Sarnıç’ta konserler, sanat sergileri, çocuk aktiviteleri ve sahne sanatlarının çeşitli dallarından performanslar da gösterilecek.

Türkiye’de, hatta Dünya’da bir ilk

360° Projection Mapping 29 adet projeksiyon cihazı ile tavan, duvarlar ve sütunlara yansıtma yapan 360° Projection Mapping sistemine sahip olan Şerefiye Sarnıcı, Türkiye’nin bu sistemle ziyaretçilerini ağırlayan ilk müzesi. 1600’lü yıllarda inşa edilen Sarnıç, bu sistemin de entegre edildiği Dünya’nın en eski yapısı.

250 ziyaretçi bu deneyimi yaşayabilecek

Tarihi dokuya müdahale edilmeden kurulan 360° Projection Mapping altyapısı Sarnıç’ın üç boyutlu deneyimlenebileceği kalıcı ve geçici/özel görsel-işitsel şovlar ile tarih ve teknolojiyi buluşturuyor. 300 m2 yürüme yolu, 1125 m2 genel kullanım alanı bulunan Sarnıç’ta oturak 200, ayakta 250 ziyaretçi bu deneyimi yaşayabilecek. 

Arkeoloji Parkı da bulunuyor

Mekanı bambaşka bir şekilde algılatan ve tarihin çeşitli dönemlerine yolculuk yaparken İstanbul’un su haritasını da izleyenlere sunan eşsiz bir gösteri ile ziyaretçilerini ağırlayan Sarnıç, yaz aylarında 1000 kişi ağırlama kapasitesine sahip Arkeoloji Parkı’yla da İstanbul’un kültür sanat hayatına yeni bir soluk getiriyor.