Zeytinyağına resmen zehir katmışlar. Bu firmalardan zeytinyağı alanlar dikkat!

Zeytinyağına resmen zehir katmışlar. Bu firmalardan zeytinyağı alanlar dikkat!
Bakanlığın açıkladığı bu firmalardan zeytinyağı alanlar dikkat! Zararlı boya tespit edildi.

Gaziantep ve Bursa'da üretilen bazı zeytinyağı markalarında gıda boyası ve tohum yağı tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son güncellediği "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesi, tüketicileri şoke eden bir gerçeği ortaya çıkardı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde faaliyet gösteren EYMEN HECO firmasının ürettiği "Hairat Halep Zeytinyağı"nda zararlı boya tespit edildi. Bu durum, tüketicilerin sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

zeytinyagi4.jpg

zeytinyagi3.jpg

zeytinyagi2.jpg

zeytinyagi1.jpg

zeytinyagi.jpg

Zeytinyağına tohum yağı karıştırma skandalı da Bursa'da yaşandı. Bursa'daki bir zeytinyağı firmasının ürünlerinde ise tohum yağı karışımı olduğu belirlendi. Bu durum, zeytinyağının kalitesini düşürmenin yanı sıra tüketicileri yanıltma suçunu oluşturuyor.

Sadece zeytinyağı değil, diğer ürünlerde de skandal haberler var. "Peril Gıda" firmasının ürettiği 'Ginsengli Bonbon Şeker'de "İlaç Etken Maddesi" tespit edilirken, Mustafa Akıner Et ve Et Ürünleri tarafından üretilen "Isıl İşlem Görmüş Piliç Sucuk"ta ise Sakatat (baş Eti) tespit edildi.

Kaynak:Haber Merkezi