Zeytinlikleri talan edecek teklife Tunç Soyer’den tepki

Zeytinlikleri talan edecek teklife Tunç Soyer’den tepki
Zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören yasa teklifine bir tepki de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi. Soyer, “Meselenin peşini bırakmayacağız. Zeytinliklerden elinizi çekin” dedi.

Ülkenin dört bir yanında doğal alanlar madencilik faaliyetlerine kurban ediliyor. Bu kez de zeytinlikler madencilik tehlikesi altında. TBMM’ye sunulan yeni torba yasa teklifiyle madencilik faaliyetlerinin zeytinliklere denk gelmesi durumunda zeytinliklerin madenciliğe açılmasına izin verilebilecek. Teklif, eleştirilere neden olurken bir tepki de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi.

'Elinizi çekin'

AKP tarafından hazırlanan ve zeytinliklerin madenciliğe açılmasına izin verecek kanun teklifiyle ilgili açıklamalarda bulunan Soyer, "Zeytinlik alanlarda madenciliğin önünü açan yönetmeliğe karşı dava açmıştık. Gerekirse yine dava açacağız. Bu meselenin peşini bırakmayacağız. Zeytin ağaçlarımızdan elinizi çekin" dedi.

Ne olmuştu?

AKP’li milletvekillerinin imzasını taşıyan ve TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifiyle zeytinliklerin madenciliğe açılmasına olanak veren düzenleme meclis gündemine geldi. Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 29 imza ile meclis başkanlığına sunuldu.
Kanun teklifinde zeytinlikleri madenciliğe açabilecek düzenlemeler yer aldı.
Teklifin gerekçesinde, yeni ekonomik ve sosyal gelişmelerle birlikte ülkenin artan elektrik ihtiyacı vurgulandı. Bu ihtiyacın ise öncelikle yerli kaynaklardan karşılanması amacı dile getirildi.

Kaynak:ANKA

Etiketler :