Zeytinlik direnişinin sürdüğü Akbelen'de gözaltı

LİMAK Holding'in Akbelen'de zeytinlik alanda kesim yapmasına karşı direniş sürerken, Türkiye İşçi Partisi Kent ve Ekoloji Çalışmaları Muğla İl Başkanı Volkan Çetin, ters kelepçeyle gözaltına alındı. Yurttaşlar alanı terk etmeme kararı aldı.

Zeytinliklerin madenciliğe açılmasına olanak sağlayan yönetmelik değişikliği ilk olarak Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen ormanında uygulanmaya başladı.

Maden sahası yapılmak istenilen Akbelen ormanı ve yanındaki zeytin ağaçları için İkizköylüler doğa nöbetine başladı.

LİMAK Holding'in Akbelen'de zeytinlik alanda kesim yapmasına karşı direniş sürerken, Türkiye İşçi Partisi Muğla İl Başkanı Volkan Çetin, ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Yurttaşlar, zeytin ağaçlarını korumak için sahayı terk etmeme kararı aldı.

Zeytinlikler madenciliğe açıldı

İkizköylüler, zeytinliklerin korunması için Milas Kaymakamlığı’na dilekçe vermişti. Köylüler adına konuşan Nejla Işık, “Yeniköy-Kemerköy şirketinin, muhtar aracılığıyla zeytin sahiplerine ulaşıp, ‘Üç gün içinde bu zeytinleri kaldırın’ dediğini öğrendiğimizden dolayı bu dilekçeleri hazırladık. Çıkan yönetmeliği Yeniköy-Kemerköy şirketi kullanarak zeytinleri talan etmek üzere” dedi. İkizköylülerin avukatı Arif Ali Cangı ise “Anlaşılan bu yönetmelik değişikliği, doğrudan doruya YK Enerji için ve İkizköylülerin zeytinliklerinin taşınması, sökülmesi ve maden ocağı haline getirilmesi için çıkarılmış” diye konuşmuştu.