Yüksek maaşlı iş ilanlarına dikkat. Hedeflerinde üniversite öğrencileri var

Yüksek maaşlı iş ilanlarına dikkat. Hedeflerinde üniversite öğrencileri var
Üniversitelerin açılmasıyla birlikte öğrenciler dolandırıcıların yeni hedefi oldu. Yüzbinlerce öğrenci yaşadığı şehirden farklı şehirlere taşınarak yaşam mücadelesinin içine atıldı. Durumu fırsat bilen dolandırıcılar yüksek maaşlı iş ilanları, burs ilanları veya indirimli lüks ürünlerle öğrencileri kandırmaya çalışıyor.

Eylül ayının son günlerinin gelmesiyle birlikte üniversitelerde yeni akademik yıl başladı. Sabah Gazetesi'nin haberine göre son günlerde üniversite öğrencileri dolandırıcıların açık hedefi haline geldi. İşte dolandırıcıların yöntemleri...

thumbs-b-c-24db99ed66c6740420aecf4fbbf13274.jpg

Burs arayışında olan öğrenciler, iş arayan vatandaşlar ve sosyal medyayı aktif kullanan gençler, dolandırıcıların sıklıkla hedef aldığı gruplar arasında yer alıyor. Bu durum, hem maddi kayıplara hem de kişisel bilgilerin çalınmasına yol açıyor. Peki, bu dolandırıcılık türlerinden nasıl korunulur? İşte önemli uyarılar

BURS VE YÜKSEK MAAŞLI İŞ İLANI DOLANDIRICILIĞI

Öğrencilerin ücret talep eden kurumlara karşı çok dikkatli olması gerekir. Gerçek burs programları başvuru ve işlem süreçlerinde herhangi bir ücret talep etmez.

Ayrıca öğrencilerin kimlik hırsızlığı riskine karşı uyanık olması gerekir. Burs başvuruları sırasında verilen kişisel bilgiler, dolandırıcılar tarafından kötüye kullanılıyor.

thumbs-b-c-9805dcfcea89303b8937a668aafabac9.jpg

SOSYAL MEDYA DOLANDIRICILIĞI

Paylaşılan her bağlantıya tıklanmamalı. Sosyal medyada paylaşılan çekiliş, yarışma gibi içeriklerin bağlantılarına tıklamadan önce mutlaka kaynağı kontrol edilmeli. Bilinmeyen veya şüpheli görünen sitelere giriş yapmaktan kaçınılmalı. Bu tarz bir dolandırıcılığın hedefi yalnızca üniversiteliler değil internet kullanan herkes olabilir.

thumbs-b-c-36f8867a6a59d65248d2bf8718e8348a.jpg

ROMANTİK TEKLİFLERE DİKKAT

Vatandaşların uygun fiyata lüks ürün tekliflerinden kaçınması gerekir. İnternette çok düşük fiyatlarla satılan lüks ürünlere karşı dikkatli olun. Bu tür teklifler genellikle sahtedir ve size maddi zarar verebilir.

Çevrimiçi arkadaşlık sitelerinde tanışılan kişiler özellikle yeni şehir değiştirmiş gençlerin hedefinde yer alabiliyor. Dolandırıcılar nihai hedeflerine yani kurbanının parasına ulaşana kadar onları kandırmaya devam edecektir.

Kaynak:Sabah