Yoksa ifşa ederim. Erdoğan çıksın her şeyi anlatsın. Özgür Özel İsrail toplantısı öncesi açıkladı

Yoksa ifşa ederim. Erdoğan çıksın her şeyi anlatsın. Özgür Özel İsrail toplantısı öncesi açıkladı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’nin 8 Ekim günü İsrail tehdidi sebebiyle toplanacak olmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılacak olan oturuma Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılması gerektiğini ifade eden Özel, "ifşa ederim" diyerek uyardı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un, Meclis'in 8 Ekim Salı günü toplanacağını ve hükümetin milletvekillerini İsrail tehdidine dair bilgilendireceğini duyurması üzerine CHP lideri Özgür Özel'den açıklama geldi.

"MECLİS'TE PAYLAŞMASI LAZIM"

Özel, söz konusu oturuma Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gelmesi gerektiğini belirterek "Bir ülkenin Cumhurbaşkanı meclisin kürsüsüne çıkıp ‘Bize İsrail yakında saldıracak hedeflerinde Anadolu toprakları biz varız’ diyorsa derhal bunun bütün gerekçelerini, bütün kanıtlarını bütün istihbaratını o mecliste paylaşması lazım" ifadelerini kaydetti.

Gerçekleştirdiği açıklamada, “Biz milletin sorunlarını biliyoruz ve nasıl çözebileceğimizi biliyoruz. Çok kavga ederseniz. Seçmene hiçbirinizi duymak istemiyoruz derler. Bunu dedirtirseniz tek adamların işine gelir. Biz haklıyız.” ifadelerini kullanan Özel, “O yüzden kutuplaşma ne kadar düşerse o kadar önemli. Bahçeli DEM’in elini sıktı diye biz onlara oturup anayasa yapmayız. Anayasa’ya uymayanlarla anayasa yapmayız.” söyleminde bulundu.

zel.webp

MECLİS'TE İSRAİL OTURUMU YAPILACAK

“Bir ülkenin Cumhurbaşkanı meclisin kürsüsüne çıkıp ‘bize İsrail yakında saldıracak hedeflerinde Anadolu toprakları biz varız’ diyorsa derhal bunun bütün gerekçelerini, bütün kanıtlarını bütün istihbaratını o mecliste paylaşması lazım.” ifadelerini kaydeden Özel, Cumhurbaşkanının açık bir oturumda bunu yapamayacağını, bu sebeple kapalı oturum talep ettiklerini ifade etti.

Meclis’i toplanıyor olmasını olumlu bulduğunu belirten Özel, “Ancak o oturuma mutlaka sayın Erdoğan'ın gelmesi gerekiyor.” dedi.

tvmm.jpg

"ERDOĞAN HER ŞEYİ ANLATSIN"

Sözlerinin devamında, “İki tane bakan yollayayım onlar bilgi versin işin ciddiyetine terstir. Bakanlar da bilgi verebilir. Bu oturumun 15-20 dakika yarım saat sürme zorunluluğu yok, bir gün bile sürebilir. İlgili bütün bakanlar bilgi versin ama Erdoğan çıksın ve her şeyi orada anlatsın.” açıklamasında bulunan Özel, “Yok yasak savmak için böyle bir oturum olursa bunu çıkar millete ifade ederim.” ifadesini kaydetti.

Özel, “Hele hele bilmediğimiz bir şey söylenmez ve aslında meselenin Türkiye'nin güvenlik sorunu var, güvenlik birinci sıraya çıkarsa bu korku birinci sıraya çıkarsa şu an birinci sırada olan yoksulluk, işsizlik, açlık, güvencesizlik, okullardaki durumdan memnuniyetsizlik geriler diye düşünüp böyle bir güvenlik meselesini suni olarak şişiriyorlar ise bunu da millete şikayet ederim.” ifadelerini kullandı.

erdogan.webp

"İFŞA EDERİM”

Devlet ciddiyetine yakışır bir sunum ve bilgilendirme beklediğini ifade eden CHP lideri, “O ciddiyete uygun davranacağım. Ciddiyetsiz davranırlarsa elbette kapalı oturumun tutanakları 10 yıl gizli kalacaktır ama içerikten milletim adına tatmin olmazsam bunu milletimle paylaşırım. İçeriği paylaşmam ama oradaki kandırmacayı paylaşırım.” ifadelerini kaydetti.

Özel, açıklamasının devamında, “Benim endişem bu meselenin suni bir gündem olarak köpürtülüp güvenlik kaygılarıyla yitirilen siyasi itibarın geri tahkim edilme çalışmasıdır. Eğer bunu yapmaya kalkan olursa ifşa ederim. Yok bizim bilmediğimiz onların bildiği gerçek güvenlik sorunları varsa bu konuda üstümüze ne düşüyorsa yaparız. Ama yine de bu milletin esas meselelerini konuşmaktan bir adım geri durmayız.” ifadelerini kaydetti.

Kaynak:halktv.com.tr