YÖK Başkanı'nın kadro işi tamam: Özel kalem ve yandaş yazar atandı

YÖK Başkanı'nın kadro işi tamam: Özel kalem ve yandaş yazar atandı
Eski Marmara Üniversitesi Rektörü ve şu an YÖK Başkanı olan Erol Özvar'ın 'elamanları' Marmara Üniversitesi'nde adrese teslim ilanlarla kadro aldı. halktv.com.tr'nin Ekim 2021'de 'adrese teslim' olarak duyurduğu kadrolar, Marmara Üniversitesi'nde göreve başladı. Göreve başlayanlardan biri YÖK Başkanı Özvar'ın Marmara Üniversitesi'ndeki özel kalemi iken diğeri Turkuaz Medya'da çalışan Tuba Kalçık.

Resmi Gazete'de 12 Ekim 2021'de yayınlanan ilana göre Marmara Üniversitesi'nin Radyo, Televizyon ve Sinema bölüm için bir kişilik öğretim elemanı kadrosu ilanı açılmış, şartları karşılayan kişinin ise şimdinin YÖK Başkanı, önceki dönem Marmara Üniversitesi rektörü olan Erol Özvar'ın özel kalemi Muhammed Sami Okumuş olması dikkat çekmişti.

halktv.com.tr'ye konuşan kaynaklar ve Marmara Üniversitesi'nin resmi sitesine göre, Özvar'ın eski özel kalemi olan Okumuş, Marmara Üniversitesi'nde kadroya girdi.

halktv.com.tr 2021'de ilanın adrese teslim olduğunu söylemişti

Marmara Üniversitesi'nde açılan kadronun şartları "Sinema ve televizyon çalışmaları üzerine yayınlara sahip olmak, kamusal yayıncılık ve televizyon dizileri alanında doktora derecesine sahip olmak ve bu alanda bilimsel yayın yapmış olmak. Doktora sonrası uluslararası indekslerde yabancı dilde yayınlanan dergilerde nitelikli yayını olmak, Kurmaca film ve belgesel film alanlarında ulusal ve uluslararası film çalışmalarına sahip olmak, senaryo ve film yapım teknikleri üzerine uluslararası sertifikalı eğitimlere sahip olmak" olarak belirlenirken bölümde bu şartları sağlayan sadece tek kişi Özvar'ın eski özel kalemi Sami Okumuş'tu.

YÖK'ün 9 Mart 2021'da aldığı "isme özel kadro açılamaz" kararının da dikkate alınmadığını gösteren bu ilanı halktv.com.tr 13 Ekim 2021'de haberleştirmişti.

'AKP röportajcısı' Tuba Kalçık da kadro aldı

Turkuaz Medya'da çalışan ve 'AKP röportajcısı' olarak bilinen Tuba Kalçık da Marmara Üniversitesi'nde kadro aldı. Sabah gazetesinde iktidarı öven röportajlarıyla bilinen Kalçık, üniversitenin İletişim Fakültesi'nde doktor öğretim üyesi olarak görev yapacak.

signal-2022-03-05-164047-001.jpeg