Yıllardır Yardım Ettiği Kişi Tarafından Öldürüldü

Yıllardır Yardım Ettiği Kişi Tarafından Öldürüldü
İzmir'in Buca ilçesinde 47 yaşındaki Hasan Çınar, yıllarca destek olduğu ve topluma kazandırmak istediği Burak T. tarafından öldürüldü.

Şirinyer Semti'nde dün yaşanan trajik olayda, 45 yaşındaki gümüşçü Hasan Çınar, pompalı tüfekle vurularak hayatını kaybetti. Saldırgan Burak T., olay yerinde gözaltına alındı.

Olay, Menderes Caddesi numara 236'daki gümüşçü dükkanında saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Burak T., pompalı tüfekle dükkana girip Hasan Çınar'a ateş etti.

Silah seslerini duyan çevredekiler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, elinde pompalı tüfekle bekleyen Burak T.'yi gözaltına aldı.

78589.jpg
Burak T.

Ağır yaralanan Hasan Çınar, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorların tüm çabalarına rağmen Çınar hayatını kaybetti.

Burak T.'nin, Hasan Çınar'la birlikte daha önce iş yaptığı ve atölyesinin de dükkanın yanında olduğu öğrenildi. Uyuşturucu bağımlısı ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Burak T.'nin ifadesinde, Çınar'ın kendisine uzaktan bakıp bir şeyler mırıldandığını ve bu durumdan sinirlendiğini söylediği belirtildi.

78589-1.jpg
Hasan Çınar

Kasten yaralama, tehdit ve hakaret gibi birçok suç kaydı bulunan Burak T., bugün adliyeye sevk edildi.

Hasan Çınar için bugün öğlen Işıkkent Merkez Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye Çınar'ın ailesi ve sevenleri katıldı. Kılınan namazın ardından Çınar'ın cenazesi Işıkkent Mezarlığı'na defnedildi.

78589-2.jpg

TOPLUMA KAZANDIRMAK İÇİN UĞRAŞTI

Çınar'ın eniştesi Murat Zengin, Burak T.'nin en ağır cezayı alması için mücadele edeceklerini söyledi. Zengin, Çınar'ın katil zanlısına yıllarca yardım etmesine ve iş vermesine rağmen, Burak T.'nin hunharca cinayet işlediğini ifade etti.

Bu trajik olay, Şirinyer'de büyük üzüntüye neden oldu. Hasan Çınar'ın sevenleri, adaletin yerini bulmasını bekliyor.

78589-3.jpg

Kaynak:DHA