Fatma Girik'e Büyük Vefasızlık!

Fatma Girik'e Büyük Vefasızlık!
Henüz 14 yaşında adım attığı Yeşilçam'da Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile "dört yapraklı yonca"yı oluşturan Fatma Girik, Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerindendi. 2 yıl önce hayatını kaybeden Girik mezarı başında anıldı. Ancak anma için mezarı başına bir avuç insandan başka kimsenin gelmemesi vefasızlık olarak değerlendirildi.

Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncularından Fatma Girik aramızdan ayrılışının 2. yılında Bodrum’da bulunan Torba Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Dört yapraklı yonca olarak adlandırılan grubun bir parçası olan ve unutulmaz sahnelere filmlere imza atan oyuncu Fatma Girik'in anmasına çok az insan gelmesi gözlerden kaçmadı.

Yıllarını sinemaya adayan ve bize unutulmaz filmler bırakan oyuncunun mezarına az sayıda vatandaşın gelmesi büyük vefasızlık olarak adlandırıldı.

z5srgd0nvksugd7gss7jnq.webp

FATMA GİRİK KİMDİR?

"Ezo Gelin", "Boş Beşik", "Kanlı Nigar" ve "Yılanların Öcü" adlı yapımların da aralarında bulunduğu çok sayıda film ve dizide rol alan usta sanatçı Fatma Girik, 12 Aralık 1942'de İstanbul Sultanahmet'te dünyaya geldi. Cağaloğlu Kız Lisesine devam ederken 14 yaşında figüran olarak sinemaya adım atan sanatçı, 15 yaşına geldiği 1957'de Seyfi Havaeri'nin senaryosunu yazıp yönettiği "Leke" filminde ilk başrolünü oynadı.

Fatma Girik, figüran olarak oynadığı filmlerden birinin setinde tanıştığı Memduh Ün'ün yönetmenliğini üstlendiği 1960 yapımı "Ölüm Peşimizde" filmindeki rolüyle dikkati çekti.

Kariyeri boyunca 180'in üzerinde filmde ve birçok dizide rol aldı.

thumbs-b-c-99aa983240c827d9bbcde1398566bb5f.jpg

EN İYİ KADIN OYUNCU SEÇİLDİ

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 1965 ve 1967'de "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü alan sanatçı, 1998'de "Yaşam Boyu Onur Ödülü", 1. ve 3. Adana Altın Koza Film Festivali'nde de yine "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünün sahibi oldu. Fatma Girik, 18. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde ise "Aziz Nesin Emek Ödülü"ne layık görüldü.

fatma-girik-egoistokur-sibel-ates-yengin.jpg

"BİR 78 YILIM DAHA OLSA YİNE SİNEMAYA VERİRDİM"

Girik, vefatından önce İzdiham dergisinde yer alan söyleşisinde, harika bir hayat geçirdiğini belirterek, "Halk beni çok sevmiş, şükürler olsun hala seviyor da. Ne mutlu bana, yıllarımı verdiğim sinema sanatı, büyük güzellikler getirdi yaşamıma. Bu sebeple çok iyi hissediyorum. Bir 78 yılım daha olsa yine sinemaya verirdim. Nasıl ki bir anne için çocuk hiçbir zaman pişmanlık, yorgunluk, harcanan yıllar değildir, benim de çocuğum sinema oldu. En güzel duyguları, heyecanları, sevinçleri, endişeleri sinema ile yaşadım. İyi ki de öyle yapmışım." ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :