Yeniden Refah Partisi'nden 'Melek Mosso' çarkı

Yeniden Refah Partisi'nden 'Melek Mosso' çarkı
Yeniden Refah Partisi, konsere ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve Isparta Uluslararası Gül Festivali'nde 3 Haziran’da düzenlenecek olan Melek Mosso konserinin iptal edilmişti. Tepkilerin ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan konuya ilişkin farklı açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Isparta İl Başkanı Mehmet Kaya, Melek Mosso konserini hedef alarak, "Ülkemizde İslâmi hassasiyeti yüksek olarak bilinen ilimizde AKP belediyesince Gül Festivali namı ile düzenlenecek olan etkinliğe kültürümüze, inancımıza, ahlakımıza ve topyekun mukaddesatımıza saldırması ile bilinen Melek Mosso'nun sanatçı adı altında davet edilmiş olması, evliya yatağı olan ilimiz halkı tarafından şaşkınlıkla ve üzüntü ile karşılanmıştır" demişti.

açıklamalar sonrası belediye konseri iptal ederken, gelen tepkilerin ardından konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gerekçeyi değiştirmeye çalıştı.

"Arkadaşlarımız büyük ölçüde belediyelerin borçları ve bu maddi imkansızlık içerisinde böyle konserlere para harcanmasını uygun olmayacağı saikiyle ifade ediyorlar" diyen Erbakan, "Biz Genel Merkez olarak bu kısmına katılıyoruz. İlçe belediyelerinin borçları yüz milyondan il belediyelerinin borçları milyardan başlıyor. Böyle bir noktada bu masrafların uygun olmayacağını düşünerek tepki gösterdiler. Biz bu noktada kendilerine katılıyoruz" ifadesini kullandı.

'Seçime tek başımıza katılacağız'

Gazetecilerin ittifak sorusuna da cevap veren Erbakan, seçime kesin olarak tek başına katılacaklarını ve Cumhurbaşkanı adayı olduğunu bir kez daha ifade etti.