Yarın Bankalar Açık mı? 15 Temmuz'da Ulaşım Ücretsiz mi Olacak?

Yarın Bankalar Açık mı? 15 Temmuz'da Ulaşım Ücretsiz mi Olacak?
Resmi tatil olarak ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle yarın bankaların çalışıp çalışmayacağı merak konusu oldu. Banka, noter ve kargoların yanı sıra birçok vatandaş, yarın ulaşımın ücretli olup olmayacağını da merak etti.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından yapılan darbe girişiminin ardından 15 Temmuz tarihi her yıl "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" çerçevesine alınmış ve resmi tatil ilan edilmişti.

Mevcut resmi tatillere göre daha yeni tarihli olması nedeniyle birçok kişide 15 Temmuz'a ilişkin kafa karışıklığı meydana gelirken, vatandaşlar bu tarihte hangi kurumların kapalı olup olmadığını merak ediyor.

BANKALAR YARIN KAPALI OLACAK

Resmi tatil günlerinde okullar, üniversiteler, eczaneler, bankalar, kargolar, noterler, Borsa İstanbul, dövizciler, kuyumcular, sağlık ocakları, Aile Sağlığı Merkezleri, hastaneler kapalı oluyor.

Resmi tatillerde nöbetçi eczaneler hizmet veriyor. Hastanelerin acil servisleri 7-24 açık olduğundan resmi tatillerde kapalı olmayacak.

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

15 Temmuz'da İstanbul, Ankara ve İzmir de dahil olmak üzere belediyelerin ve bakanlıkların sunmuş olduğu ulaşım hizmetlerinden herhangi bir ücret alınmayacak.

Kaynak:AA