Yargıtay “zina sayılır” dedi! İşte ilginç karar…

Yargıtay “zina sayılır” dedi! İşte ilginç karar…
Boşanma davalarında Yargıtay’ın verdiği ilginç kararlara bir yenisi daha eklendi . İstanbul’da karşılıklı boşanma davasında kadın şikayetinde kocasının sabah erken saatlerde başka bir kadının evine gittiğini öne sürdü. Konu Yargıtay’a taşındı.

Yargıtay, İstanbul’da karşılıklı açılan bir boşanma davasında verdiği ilginç bir kararla, sabahın erken saatlerinde başka bir kadının evine gitmenin, meşru bir amaçla sabit olmadıkça zina olarak kabul edilebileceğine hükmetti.

Olayın Detayları:

Dava Süreci:

İstanbul’da yaşayan Zülal Ş., kocası Cenk Ş.’nin kendisini başka bir kadınla aldattığını öne sürerek boşanma davası açtı.

Cenk Ş. de karşı dava açarak boşanma talebinde bulundu.

İstanbul Aile Mahkemesi’nde görülen davada, Zülal Ş. eşinin sabah erken saatlerde başka bir kadının evine gittiğini ve bu nedenle o kadınla ilişkisinin olduğunu belirtti.

Zülal Ş., dava dilekçesinde nafaka ve 20 bin lira manevi tazminat talebinde bulundu.

Mahkeme Kararları:

İlk olarak, İstanbul Aile Mahkemesi kadının zina iddiasını dikkate almadı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 42. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

Zülal Ş., bu kararı temyiz ederek Yargıtay’a başvurdu.

Yargıtay Kararı:

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi:

Dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, sabahın erken saatlerinde başka bir kadının evine gitmenin, meşru bir amaçla sabit olmadıkça zina olarak kabul edilebileceğini belirtti.

Yargıtay, kadının zina iddiasına dayalı boşanma davasının kabul edilmesi gerektiğine karar vererek, davayı bozup istinaf mahkemesine gönderdi.

Yargıtay'ın Gerekçesi:

Yargıtay'ın kararı, erkeğin sabahın erken saatlerinde başka bir kadının evine gitmesinin, meşru bir amaçla açıklanmadıkça zinaya delalet ettiği yönündedir. Bu durum, boşanma davalarında delil olarak kabul edilmiştir.

Yargıtay'ın bu kararı, boşanma davalarında aldatma iddialarının değerlendirilmesi konusunda önemli bir içtihat oluşturuyor. Mahkeme, meşru bir neden olmaksızın sabah erken saatlerde başka bir kadının evine gitmenin, zina olarak kabul edilebileceğini belirterek, davanın yeniden görülmesini kararlaştırdı. Bu karar, benzer durumlarda zina iddialarının nasıl ele alınacağı konusunda yol gösterici nitelikte olacak.

Kaynak:halktv.com.tr