Yargı'da Ücretsiz Tuvalet Krizi

Yargı'da Ücretsiz Tuvalet Krizi
Osmangazi Belediyesi’nin Camii tuvaletlerini ücretsiz yapmak üzere aldığı karar bir kez daha yargıya takıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, göreve başladıktan hemen sonra büyük tepki çeken Şehreküstü Camii tuvaletlerini ücretsiz hale getirdi. Tuvaletlerin, Şehreküstü Camii Yaşatma Derneği tarafından değil, başka bir kişi tarafından işletildiğini tespit eden Osmangazi Belediyesi, dernek ile geçmiş yönetim arasında imzalanan işgaliye protokolünde yer alan “Kullanılmakta olan yeri belediye izni olmadan 3. şahıslara devredemez” maddesine dayanarak sözleşmeyi iptal etti ve tuvaletleri ücretsiz yaptı.

Şehreküstü Camii - Osmangazi'de Cami'da fotoğraflar

ÜCRETSİZ TUVALETE YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Ancak mevcut işletmeci tarafından açılan dava sonucunda Bursa 3. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Osmangazi Belediyesi, kamu hizmetlerinin ücretsiz ve erişilebilir olması adına mücadelesini sürdürerek bu karara itiraz etti. Belediye’nin itirazını haklı bulan mahkeme, yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı ve tuvaletler yeniden ücretsiz olarak halkın kullanımına açıldı.

Fakat, mevcut işletmecinin bir üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucunda, Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi bir kez daha yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme kararlarının ardından tuvaletler tekrar ücretli hale getirildi.

Osmangazi Belediyesi’nin kamu hizmetlerinin ücretsiz sunulması adına verdiği mücadele devam ederken, konu yargı sürecinde nihai karara bağlanmayı bekliyor.

CHP Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın, Habertürk'te soruları yanıtladı: "Osmangazi'yi alan Bursa'yı da alır"

“HALKIN MENFAATİ İÇİN MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Şehreküstü Camii tuvaletlerinin ücretsiz olması adına verdikleri mücadelede geri adım atmayacaklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “İnsani bir ihtiyaç üzerinden para alınmasını doğru bulmuyoruz. Bu durumu ortadan kaldırmak isterken ne yazık ki aldığımız karar bir kez daha yargıya takıldı. Geçmiş yönetim ile Şehreküstü Cami Yaşatma Derneği arasında bir işgaliye protokolü imzalanmış. Protokolde yer alan ‘Kullanılmakta olan yeri belediye izni olmadan 3. şahıslara devredemez’ maddesine istinaden sözleşmeyi iptal etmiştik. Yapılan itiraz üzerine üst mahkeme tarafından, tuvaletin mevcut işletmecisinin, dernek yönetiminden olduğu gerekçe gösterildi ve kararımız haksız buldu. Mahkeme kararına saygı duyuyoruz. İşgaliye protokolünde yer alan 'Belediyece gerek görüldüğünde kullanımı iptal edilir' maddesine istinaden gerekli yasal yollar dahilinde mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:ANKA