Yangın bölgesinde akreditasyon: Her gazeteci giremez!

Yangın bölgesinde akreditasyon: Her gazeteci giremez!
RTÜK’ün yangın haberlerinin nasıl verilmesi gerektiğini tarif etmesinin ardından alevlerin sardığı Türkevler Mahallesi'nde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bu sabah mahallesiye giden, aralarında halktv.com.tr muhabiri Hazar Dost’un da olduğu gazeteciler içeri alınmadı.

HAZAR DOST I MUĞLA 

Türkiye, günlerdir alevlerle boğuşuyor. Havadan müdahalenin yetersiz olması nedeniyle yangınlar söndürülemiyor. İktidar ise sorumluluğu belediyelere atıyor.

Yangınla mücadele eden itfaiye emekçilerine, orman ve belediye çalışanlarının yanı sıra yurttaşlar da destek veriyor. Yangınların söndürülememesine toplumdan gelen tepkiler sonrası RTÜK, televizyon yöneticilerine bir yazı göndermiş ve yangınların nasıl verilmesi gerektiğine dair bir tarif vermişti. Yapılan yayınlarda bu tarife uyulması istenmiş, aksi durumda cezai yaptırım olacağı belirtilmişti. RTÜK'ün yazısının ardından, bölgedeki yandaş kuruluşlar canlı yayından çıkmıştı. 

Gazetecilere alınmadı 

RTÜK'ün medya kuruluşlarına gönderdiği yazının ardından, bugün yangın bölgesinde haber takibi yapan gazetecilere farklı bir uygulama yapıldı. Aralarında halktv.com.tr muhabiri Hazar Dost'un da olduğu gazeteciler bölgeye alınmadı. Türkevler Mahallesi girişinde jandarma ellerindeki listeye göre gazetecileri içeriye alacağını açıkladı. 

Yangının sardığı mahallede dakika dakika gelişmeleri aktaran muhabirimiz Hazar Dost ise alana girmeyi başardı. Hazar Dost, yangın nedeniyle tahliye edilen mahalledeki gelişmeleri yazdı. 

Valiliğin aldığı yasak kararını, alay komutanı iletti. Ancak, yasak kararının gerekçesi açıklanmadı. Listede olan kanallar ise "Anadolu Ajansı,İHA, TRT, CNN Türk ve NTV"