RTÜK'ün mesajının ardından: Aralıksız yayından çıktılar

RTÜK'ün mesajının ardından: Aralıksız yayından çıktılar
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in özel hat üzerinden televizyon yöneticilerine gönderdiği mesajın ardından bir haftadır devam eden orman yangınlarına ilişkin kesintisiz yayın yapan NTV, aHaber, CNNTürk, Habertürk gibi kanallar yayınlarına son verdi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, özel hat üzerinden televizyon yöneticilerine bir mesaj göndererek "Sadece yanan alanların ısrarla ekranlara taşınması, kaos havası beklentisinde olan çevrelerin istediği yönde bir yayıncılıktır" demiş ceza verileceğini açıklamıştı.

RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in gönderdiği mesajla basın kuruluşlarının 'tehdit' ettiğini ifade etmişti.

Aralıksız yayından çıktılar 

RTÜK Başkanı Şahin'in gönderdiği mesajın ardından, bir haftadır süren orman yangınlarına ilişkin kesintisiz yayın yapan Habertürk, CNN Türk, NTV gibi kanalların yayınlarına ara vermesi dikkat çekti. a Haber ise yangın haberlerinde söndürülen alanlardan yayın yapıyor. 'Alevlerle yoğun mücadele' haberinde söndürme helikopterlerinin görüntülerine yer veriliyor. 

ekran-resmi-2021-08-03-15-10-26.pngekran-resmi-2021-08-03-15-10-39-001.pngekran-resmi-2021-08-03-15-10-51.png

RTÜK'ün televizyon yöneticilerine gönderdiği mesaj şöyle:

 

Etiketler :