Yandaş medya Nisa bebeğin ismini deşifre etti

Yandaş medya Nisa bebeğin ismini deşifre etti
Yandaş Sabah gazetesi, İstanbul Pendik'te Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın terk edilmiş halde bulunan ve Nisa ismi verilen bebeğin değiştirilen ismini deşifre etti.

Sabah Gazetesi, Pendik'te boş arazide bulunan ve acil tıp teknikeri Büşra Durmaz'ın "Nisa Mihriban" ismini verdiği bebeğin ismi, tespit üzerine değiştirildiğini haberleştirerek, bebeğin yeni ismini deşifre etti. Oysa, devlet korumasında bebek deşifre edilemez.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ise, bebeğin korunmaya muhtaç çocuk statüsünde değerlendirilip acil koruma altına alınmasını talep etti. Bakırköy Çocuk Mahkemesi, bebeğin acilen koruma altına alınmasına, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yaş durumuna uygun bir kuruma yerleştirilmesine karar verdi.

'Devlet korumasındaki çocuğun gizlilik hakları koruma altındadır'

TBMM Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması’na göre; devlet korumasındaki çocuğun, güvenliği ve gizlilik hakları devlet koruması altındadır.

Kanunun ilgili maddesi şöyle:

ÇOCUK KORUMA KANUNUNA GÖRE VERİLEN KORUYUCU VE DESTEKLEYİCİ TEDBİR KARARLARININ UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK MADDE

GİZLİLİK

MADDE 26 – (1) Çocuklara ilişkin koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının alınması ile uygulanmasına ilişkin tüm süreçlerde çocuğun avukatı hariç olmak üzere çocuğun kimliği, adresi, fotoğrafları, yaşadığı travmalar gibi çocuğa ve yakınlarına ait her türlü bilgi ve bu bilgilerin yer aldığı rapor ve belgeler ile kayıtlar gizli tutulur. Yazışmalar gizlilik ilkesine uygun bir şekilde gerçekleştirilir.