Yalova'da kız öğrencileri taciz eden minibüsteki tacizci tutuklandı

Yalova'da kız öğrencileri taciz eden minibüsteki tacizci tutuklandı
Yalova’da yurda giden kız öğrencileri, minibüste taciz ettiği ortaya çıkan şahsın ürkütücü görüntüleri sosyal medyada yer almıştı. Gözaltına alınan şüphelinin tutuklandığı öğrenildi.

Yalova Üniversitesi’nde okuyan kız öğrencilerin kaldığı Gençlik ve Spor Bakanlığı yurduna giden minibüslere bindiği ve öğrencileri rahatsız ettiği ileri sürülen şahsın görüntülerinin yayılmasının ardından sosyal medyada paylaşılan olay, kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Yalova Valisi Hülya Kaya, X’ten yaptığı açıklamada,

‘7 Ekim 2024 tarihinde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların ihbar kabul edildiğini, üniversiteli kız öğrencileri rahatsız ettiği iddia edilen şahsın jandarma tarafından yakalandığını ve adli sürecin başlatıldığını’ duyurdu.

Olay günü bindiği minibüste, tanımadığı kızların kendisine bakarak güldüğünü, bunun yüzünün boyalı olmasından kaynaklandığını düşündüğünü ve onlarla tartışmadığını söyleyen şüpheli Y.Y, şöyle konuştu:

“Kimsenin huzurunu bozduğumu düşünmüyorum. Eğer öyle bir durum olsa oradaki vatandaşlar buna müdahale ederdi. Hoşuma gittiği ve kendimi böyle iyi hissettiğim için yaklaşık beş yıldır yüzümü boyamaktayım. Hayatım boyunca Yalova Üniversitesi’ne ve orada bulunan yurda hiç gitmedim. Kimseye tehdit ve hakarette bulunmadım. Ayrıca ben satanist değilim, Müslümanım.”

Yalova Adliyesi’ne sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince ‘sarkıntılık yapma suretiyle cinsel saldırı’ suçundan tutuklandı.

Kaynak:AA