Vatandaş kart limitini boşuna mı 99 bin TL'ye indirdi?

Vatandaş kart limitini boşuna mı 99 bin TL'ye indirdi?
İktidara yakın Türkiye gazetesi, 100 bin TL limitli kredi kartlarından yılda bir kez alınacak katkı payından, gelen tepkiler üzerine vazgeçilebileceğini yazdı. Limit sınırında değişiklik gündeme gelebilir.

Ankara kulislerinde AKP'nin tepkiler nedeniyle kredi kartında savunma sanayi katkı payı düzenlemesini tekrar değerlendireceği konuşuluyor.

Savunma sanayii harcamaları için kredi kartlarından 750 lira tutarında katılım payı kesilmesi teklifine gelen tepkiler üzerine AKP kaynakları düzenlemenin tekrar değerlendirileceğini söyledi.

kredi-karti.jpg

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan’ın haberine göre, AKP, gelen tepkiler üzerine söz konusu düzenlemeyi yeniden değerlendirme kararı aldı. AKP kaynakları “Şu anda Türkiye’de 126 milyon 450 bin adet kredi kartı var. Bu kartların 17,5 milyonunun limiti 100 bin ve üstü. Yıllık 13 milyar lira civarında bir kaynak bekleniyor. Yılda bir kere alınacak bu katılım payı, ayda 60 liraya denk geliyor. Savunma sanayiimizin harcamaları çok külfetli. Ama tepkileri de görüyoruz. Belki yeni bir değerlendirme yapılabilir” dedi.

Düzenlemeden tümden vazgeçmek yerine, 100 bin lira limit sınırının artırılabileceği seçeneğinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Kaynak:Türkiye