Vakalar patladı yasak geldi

Vakalar patladı yasak geldi
Adana'da vaka sayısı artınca, Adana İl Pandemi Kurulu (Hıfsızsıhha Kurulu) olağanüstü toplanarak kentte maske takme zorunluluğu, takmayana ise 900 TL idari para cezası kararı aldı

Bayramın ilk gününe maske zorunluluğu ile giren Adana’da Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, “Pandemi günlerinin en yüksek vaka sayısı seviyesindeyiz, Covid-19 için ayrılan tüm yoğun bakım yatakları şu an dolu” sözleriyle kentteki pandemi tablosunu ortaya koydu.

Duvar'dan Armağan Kabaklı'nın haberine göre; Adana Valiliği ve İl Pandemi Kurulu kentteki zorunlu maske uygulamasını getiren vaka sayısı ve yayılım durumuna ilişkin henüz  açıklama yapmazken, Adana Tabip Odası’ndan ise bir değerlendirme geldi.

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, “Vaka sayılarını ve verileri bizimle paylaşmıyorlar ancak kentte Covid-19 için ayrılan yoğun bakım yatakları dolu. Ceyhan’da yatan bir hastayı buraya nakil edemiyoruz çünkü burada da yer yok” dedi.

ATO Başkanı Dr. Menteş, “Şu an için Adana’da pandeminin başladığı günden bu yana en üst vaka sayılarına ulaştık. Yaz ayları olması itibariyle hastalara tanı konulup akciğer enfeksiyonu yoksa evlerine gönderiyorlar. Buna rağmen şehirdeki Covid-19 için ayrılan tüm yoğun bakımlar dolu” şeklinde konuştu.