Utanç Davası Çıkışında Şeriatcıdan Provokasyon

İsmailağa tarikatına bağlı dernekte altı yaşında evlendirme skandalına karşı açıklama yapanlara bir kadın, 'Şeriata laf eden sadece bu kadar mısınız' diye bağırdı.

İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı'nn kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşında evlilik kisvesi ile Kadir İstekli'nin istismarına sürüklemesi hakkındaki davanın duruşması görüldü.

Duruşma ardından istismara karşı Halkın Kurtuluş Partisi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) adliye binası yakınında basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın ardından, kalabalığın yanından geçen bir kadının "Şeriata laf eden sadece bu kadar mısınız? Allah'ın şeriatını ağzına alamazsın" şeklinde bağırması gerginliğe yol açtı.

YALLAH TALİBANA YANITI

Alandakiler kadına, "Bu kadar değiliz, siz de çok iyi biliyorsunuz. Rahatsızlığınız bu yüzden. Laiklik kadının özgürlüğüdür. O yaşamı istiyorsanız oraya gidin. Sen burada bağırabiliyorsan laiklik sayesinde. Taliban uyguluyor gerçek şeriatı. Taliban'a gidin. 6 yaşındaki çocuğunu evlendirsinler senin. Acaba okuyabilir miydin, buraya gelebilir miydin, o düzen olsaydı" diye tepki gösterdi.