Ustaosmanoğlu'nun cenazesine cemaat akını

Nakşibendi tarikatının İsmalağa kolunun şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu, 93 yaşında öldü. Ustaosmanoğlu için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çok sayıda siyasetçi de katıldı.

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Nakşibendi tarikatının İsmailağa kolunun şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu, dün 93 yaşında hayatını kaybetti.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazı öncesinde, çevrede yoğunluk yaşandı. Cenaze namazına katılmak isteyenler erken saatlerde camiye yürüdü.

78.jpg

Ustaosmanoğlu için öğle vakti Fatih Camii'nde Cuma namazı kılındı, çevrede yoğunluk yaşandı. Cenaze namazına gideceklere seccadeler verildi. Fatih Camii'ne gidemeyecekler ise, bulundukları yerde saf tutmaya, oturup beklemeye başladı.

aa-20220624-28246541-28246540-cumhurbaskani-erdogan-mahmut-ustaosmanoglunun-cenaze-torenine-katildi.jpg

Cenaze törenine siyasetçiler de katıldı

Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cuma namazını kıldırdı. Cenaze törenine ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKP Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AKP Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davuoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı görüldü. Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de cenaze törenine katılan isimler arasında yer aldı.

ilhan-kesici.jpeg
CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de Fatih Camii'ndeki cenaze törenine katıldı.

ustaosmanoglunun-cenazesi-fatih-camiindeki-yogunluk-havadan-goruntulendi-8973-dhaphoto3.jpg

'Kendisini tanıdık, bildik'

Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili kardeşlerim bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Ben Hoca Efendi Hazretlerini 65-66 yıllarındayken Fatih İmam Hatip'te öğrenciyim. Cuma namazlarında camiye gelip orada kendisiyle bir araya gelirdik.

aa-20220624-28247081-28247079-cumhurbaskani-erdogan-mahmut-ustaosmanoglunun-cenaze-torenine-katildi.jpg

Bir ömür bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş Hoca efendi hazretlerinin bu mücadelede de farz, sünnet, bunlardan zerre karar tavizinin olmadığını biliyoruz. Son dönemlerinde gerçekten çok çile geçti ve bugün Hakk'a uğurluyoruz, yaş 93. Kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da sevgili habibine komşu olacağını da biliyoruz. Bu vesileyle tezkiye yapıldı. Tekrar ruhu için El-Fatiha..."

89.jpg

Yollar kapatıldı

Fatih Camii'ne giden bazı yollar da kapatıldı, polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Vatandaşlar camiye gitmek için yürüdü.

1b071f96e5c74876dab5a7a841c02a43.jpg

Edirnekapı Sakızağacı mezarlığına defnedildi

Ustaosmanoğlu'nun cenazesi mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi'nin yanı sıra aile kabristanının da bulunduğu Edirnekapı Sakızağacı mezarlığına defnedildi. Polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi alırken mezarlığa gelenlerin üzeri arandı. Binlerce kişi mezarlığa akın ederken, Ustaosmanoğlu'nun cenaze namazı Fatih Camii'ne telefonla bağlanılarak Edirnekapı Mezarlığında da kılındı.

mahmut-ustaosmanoglu-mursidi-ali-haydar-efendinin-yanina-defnedildi-6297-dhaphoto1-001.jpg

Ustaosmanoğlu kimdir?

İsmailağa tarikatının şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu 20 gündür tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında yaşamını yitirdi. Adı birçok siyasiyle anılan Ustaosmanoğlu, cemaat içi ve dışı çekişmelerden kaynaklandığı değerlendirilen bir dizi olayla gündeme geldi.

161615.jpg

Kaynak:DHA