Üst düzey AKP'li: Erdoğan 50+1 tartışmalarını bizzat kendi istiyor

Üst düzey AKP'li: Erdoğan 50+1 tartışmalarını bizzat kendi istiyor
Üst düzey bir AKP’li yetkilinin Diken'den Altan Sancar'a aktardığına göre Erdoğan, yüzde 50+1’in tartışılmasını bizzat kendi istiyor. Aynı isim, Çiçek’in açıklamasının da Erdoğan’dan bağımsız okunmaması gerektiğini söyledi.

Üst düzey AKP’li yaptığı açıklamada başkanlık sisteminde aksaklık olmadığını savunurken, tamamlanması gereken bazı unsurlar bulunduğunu belirtti. Yetkiliye göre Erdoğan da bu unsurların, tartışmalarla gözden geçirilebileceğini gördü.

Diken'den Altan Sancar'a konuşan yetkili, tartışmaları Erdoğan'ın istediğini söylerken, Cemil Çiçek'in açıklamalarının da bağımsız bir yorum olarak okunması gerektiğini aktardı.

‘Elde edemeyeceğimiz oran değil’

AKP’li yöneticiye göre AKP için yüzde 50+1 elde edilemeyecek bir oran değilken "Ancak seçimin ikinci tura kalması için kurulacak suni ittifaklar üzerinden ülke gerilebilir” dedi.

Bahçeli’nin Çiçek’e tepki gösterdiği hatırlatılan AKP’li ismin yorumu şöyle: “Bir anayasa çalışması yapılıyor. Yüzde 50+1 yer alır ya da almaz bilemiyorum. Taslaklar üzerinden ortağımızla elbette istişare edeceğiz.”

Üst düzey AKP’li, erken seçim tartışmaları için de partisinin seçim süreci için kendi takvimi olduğunu belirterek “Önümüze bir hedef koyduk. Öncelikle ‘ekonomide yaşanan dalgalanmaların önüne geçmek istiyoruz” dedi.

‘Dalgalanmalardan’ kastının ekonomik kriz olup olmadığını sorduğumuz yönetici, ‘kriz’ nitelemesinden kaçınarak şu yanıtı verdi: “Ekonomik alanda bazı dalgalanmalar söz konusu. Lakin önümüzde bir takvim var ve bu takvime bağlı kalarak belirli müdahalelerde bulunacağız. Faiz indirimleriyle birlikte piyasada hareketliliği artıracak adımlar atacağız. Ekonomide rahatlık dönemi uzak değil. Cumhurbaşkanımız da süreci yakından takip ediyor. Bu sürecin sonunda seçim takviminde yeni bir aşamaya geçilecektir.”