Üsküdar'da, husumetli iki grubun olduğu 'barış masası' bu yüzden kana bulandı!

Üsküdar’daki bir cafede yaşanan çatışma gündemi sarstı. Halktv.com.tr, 4 kişinin yaşamını yitirdiği çatışmaya ilişkin yeni bilgilere ulaştı. Bir çok kişinin silahlı olduğu ‘barış masasında olan kişilerden birinin ‘neden ters ters bakıyorsun’ sözleri kanlı çatışmanın fitilini ateşledi. Bir anda onlarca kişi birbirlerine kurşun yağdırdı.

İstanbul Üsküdar'a bağlı Ünalan Mahallesi'ndeki bir cafede korkunç bir katliam yaşandı.Husumetli iki grup arasında çocukların yaşadığı son kavga üzerine barış buluşması düzenlendi. Halktv.com.tr'nin edindiği bilgilere göre, iki grubun bir araya gelmesini Gökhan Özbey ve Adem Özbey sağladı. Gökhan Özbey, suç örgütü lideri Sedat Şahin'e yakınlığı ile de bilinen bir isim.

whatsapp-image-2024-05-23-at-22-44-31.png
Ağır yaralı durumdaki Erkan Kazan da yaşamını yitirdi.


GÖRÜŞMEYİ ÖZBEYLER AYARLADI

Halktv.com.tr'nin, konuya yakın 3 ayrı kaynaktan edindiği bilgilere göre, iki gruptan yaklaşık 40 kişi aynı masada bir araya geldi. Özbeyler, taraflar arasında kısa süre önce yaşanan husumetin bitirilmesini amaçladıklarını söyledi. Karşılıklı görüşmeler sürerken, Özbey'lerin beraberinde getirdikleri gruptan bir kişi, Kazanlar grubundan bir kişiye "Neden ters ters bakıyorsun" dedi. Bu sözler üzerine karşılıklı atışma başladı.

ONLARCA KİŞİ SİLAH KULLANDI

Bir çok kişinin masada silahlı olduğu bir anda, başlayan atışma saniyeler sonra silahların ateşlenmesine yol açtı. Onlarca kişi karşılıklı birbirlerini kurşun yağmuruna tuttu. Edinilen bilgilere göre, katliamın boyutunun artmasına neden olan ise, bu esnada dışarıdan gelen uzun namlulu silah kullanan bir kişinin Kazanlar grubunu kurşun yağmuruna tutması oldu.

Çatışma ve silahlı saldırı sonrası Erkan Kazan, Tamer Kazan, Veli Hakan Karakoç ile Okan Güner yaşamını yitirdi. Murat Avcı, Muhammet Kızılkayalar, Mehmet Karataş ve İbrahim Ayaz ise yaralandı.

adsiz-tasarim-83-001.png
Murat Avcı'nın ağır yaralı olduğu öğrenildi...


12 KİŞİ GÖZALTI ALINDI

Konuyla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Polis olayın ardından, kavgada silah kullandığı belirlenen Zeynel Karataş ve kıraathane sahibi Canpaşa Yıldırım'ın da arasında bulunduğu her iki gruptan toplam 12 kişiyi gözaltına alarak sorgulamak üzere emniyete götürdü.

KAZAN AİLESİ BİZ ARACI OLARAK ORADAYDIK

Halktv'ye ulaşan Kazan ailesi ise, "Biz aracı olarak yemekte bulunuyorduk. Bir anda Karakaşlar ateş açtı" iddiasında bulundular.

whatsapp-image-2024-05-24-at-20-26-53.jpeg
Gökhan Özbey (sağda) Sedat Şahin’e yakınlığı ile biliniyor.

İŞTE O MASADA OLAN İSİMLER

Bu arada çatışmaya katılan birinci grupta, Tamer Kazan, Okan Güner, Veli Hakan Karakol, Ertan Kazan, Murat Avcı, Muhammet Kızılkayalı, Orhan Eraslan, Fikret Özkaya, Erkan Kazan, Yiğit Kazan, ikinci grupta ise İbrahim Ayaz, Mehmet Karataş, Ömer Turan, Hacı Karataş, Zeynel Karataş, Ömer Ataş ve Nevzat Karataş'ın yer aldığı tespit edildi.

fail.jpg

VALİLİK: TARTIŞMA ÇATIŞMAYA DÖNDÜ

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "23.05.2024 Perşembe günü saat 20.10 sıralarında Üsküdar ilçesi Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi üzerinde bulunan bir cafede iki grup arasında çıkan tartışma silahlı çatışmaya dönüşmüştür. Olayda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si ağır olmak üzere toplam 5 kişi de yaralanmıştır. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmış olup, olayla ilgili tahkikat devam etmektedir."

whatsapp-image-2024-05-24-at-20-38-02.jpeg
Adem Özbey, husumetli iki grubun biraraya gelmesine önayak oldu.

Kaynak:halktv.com.tr