Üsküdar'da bir binada patlama: 4 yaralı

İstanbul Üsküdar'da bir binada doğalgaz kaynaklı patlama gerçekleşti. Patlama sonucu 2'si ağır 4 kişi yaralandı.

Üsküdar Valide-i Atik Mahallesi Abacıdede Çıkmazı üzerinde bulunan 4 katlı binada doğalgaz kaynaklı patlama meydana geldi. Çevredeki binalarda da hasar meydana geldi. Bina tahliye edilirken yaralanan 4 kişi sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Yaralanan 2 kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Vali Yerlikaya'dan açıklama

 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya meydana gelen paylamayla ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya, "Üsküdar’da ilk belirlemelere göre doğalgaz nedeniyle meydana gelen patlamada yaralanan 4 hemşehrimize Allah’tan acil şifalar diliyorum" dedi.

uskudar039da-binada-patlama-4-yarali-2-8781-dhaphoto1.jpg

Patlamada dairede bulunan 4 kişi yaralanırken patlamanın şiddeti çevre binalardan da hissedildi.

'Yıkılma ihtimaline karşı çevredeki binalar boşaltıldı'

Patlama sonrası açıklama yapan Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ilk tahminlerine göre patlamanın doğal gaz kaynaklı olabileceğini söyledi.

Demiryürek, "Zemin dahil 5 katlı bir binanın son katında ekiplerimizin ilk tahminlerine göre; doğal gaz kaynaklı olduğu düşünülen bir patlama meydana geldi. Binanı son katı tamamen tahrip olmuş durumda. 4 yaralımız var, hastaneye intikalleri sağlandı. Binada başka yaralanın olup olmadığı bina emniyeti sağlandıktan sonra tespit edilecek. Yıkılma ihtimaline karşı çevredeki binalar boşaltıldı. Bana verilen bilgiye göre 2 yaralının durumu ağır. Kolonlar duruyor ama bütün duvarlar patlamanın etkisiyle dışarıya göçmüş durumda. Yaralılar ilk belirlemelere göre o katta yaşayanlar" ifadelerini kullandı

'4. kattan düşen birisi var'

Üsküdar belediye Başkanı Hilmi Türkmen patlamanın 13.30'da meydana geldiğini belirtirken, "Merkez mahallemiz burası. Saat 13.00 sularında çok şiddetli patlamayla irkildik adeta. Çok şiddetli bir patlamaydı. Gerçekten korkunç bir sesti. Burası 4 katlı bina. En üst katında oldu. Şu andaki bilgilere göre doğal gaz kaynaklı. 4 yaralı arkadaşımız var. 4'ünün durumu da iyi. Birisi biraz ağır. Patlamanın şiddetiyle 4. kattan düşen birisi var, hayati tehlikesi yok. Bütün yararılar tedavi altına alındı. Binalarda hasar oluştu. 6 binayı derhal tahliye ettik. Patlamanın olduğu daire zaten kullanılamaz hale geldi. Biz bütün sokaktaki binaları tahliye ettik, elektrik ve doğal gazı kestik tedbir amaçlı" dedi.

'Bomba patladı zannettik'

Mahalle sakini Adem Coşkun, "3 bina yanda oturuyorum. Çok ses çıktı. Büyük bir bomba patladı zannettik. Biranda kendimizi dışarıya attık. Dışarı çıktığımızda bu manzarayı gördük. Aşırı bir ses çıktı. Kulaklarımız çınladı. Evler sallandı. Doğalgaz kaynaklıymış. 2 yaralıyı ambulansla götürdüler. Bir yaralı da kafasından yaralıydı.  Komşularımız" dedi.

'O an şuur kaybı yaşadık'

Başka bir mahalle sakini kadın, "Telefonla görüşüyordum. Biranda bir patlama sesi geldi. O an şuur kaybı yaşadık. Aşırı derecede gürültülüydü. Doğalgazdan patladı diye söylediler" diye konuştu.

Kaynak:DHA