Urfa'da DEDAŞ trafoyu sökmek istedi, köylüler izin vermedi

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde 2 mahallede, borçlarını ödemediği için elektriklerini kesmeye gelen Dicle Elektrik Dağıtım AŞ ekipleri ile mahalle sakinleri arasında gerginlik yaşandı.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinin Abancur ve Şeben mahallelerinde, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) ekipleri elektrik borçlarını ödeyemeyen vatandaşın trafolarını sökmek istedi. Vatandaş ile kolluk kuvvetleri arasında gerginlik yaşandı.

Olaya ilişkin görüntüleri paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Şanlıurfa Harran’da tehlikeli gerginlik. Yine borç nedeniyle trafo sökümüne gelen DEDAŞ ekiplerine eşlik eden askerlerle köylüler karşı karşıya geldi" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından; “Şanlıurfa Harran’da tehlikeli gerginlik. Yine borç nedeniyle trafo sökümüne gelen DEDAŞ ekiplerine eşlik eden askerlerle köylüler karşı karşıya geldi. Artık Şanlıurfa'nın elektrik, içme ve sulama suyu sorununa çözüm bulun" paylaşımını yaptı.  

CHP Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz de sosyal medya paylaşımında “DEDAŞ yine sahnede. Burası Suriye veya başka bir yerde savaş görüntüsü değil, burası Harran'ın köyleri. Vatandaşla asker karşı karşıya gelmiş. Neden? Çünkü DEDAŞ, köylünün elektrik trafolarını söküyor. AKP, elektrik kurumunu özelleştirdiğinden beri, halk DEDAŞ zulmüyle baş başa" dedi.

'Sanki Suriye'den, sanki savaş alanından çekilmiş görüntüler'

Alagöz, "Maalesef Şanlıurfa'nın kanayan yarası elektrik sorunuyla yine karşı karşıyayız. Neredeyse her gün elektrik sorunuyla ilgili kötü haberler ve görüntüler almaktayız. Bu sefer de Harran ilçemizin Abancur ve Şeben köylerinde elektrik şirketi DEDAŞ, elektrik borçları nedeniyle vatandaşların trafolarını sökmeye geliyor. Tabii ki Harranlılar buna tepki gösteriyor ve şirketin yanında olay yerine gelen kolluk kuvvetleriyle vatandaş karşı karşıya geliyor. Sanki Suriye'den, sanki savaş alanından çekilmiş görüntüler. Bunlar artık utanç verici ve üzücü görüntüler. İktidara tekrardan sesleniyoruz. Bir an önce Şanlıurfalı kardeşlerimizin bu bitmek bilmeyen sorununu çözmelerini istiyoruz.

AKP Şanlıurfa Milletvekili, bu elektrik sorununun aylar yıllar önce yalnızca AKP tarafından çözüleceğini söylemişti. Bu sözü defalarca kez kendilerine hatırlatmıştım ve yine hatırlatıyorum. Buyurun, elinizi tutan mı var? İktidarsınız, buyurun bu elektrik sorununu çözün. Şanlıurfalı vatandaşlarımıza da sesleniyoruz. CHP olarak tüm sorunlarınızda olduğu gibi bu elektrik sorunu da çözülene kadar dile getireceğiz"

'Askerle vatandaşı karşı karşıya gelmeye mecbur bırakıyorlar'

Sosyal medyada bir vatandaşın paylaştığı görüntülerde vatandaş, bir çözüm bulunmasını istedi. Vatandaş, videoda; “Askerle vatandaşı karşı karşıya gelmeye mecbur bırakıyorlar. Asker perişan, vatan perişan; ikisi de perişandır" dedi.

ANKA

Etiketler :