Ünlülerin estetik doktoru Serdar Eren'e hapis cezası

Ünlülerin estetik doktoru Serdar Eren'e hapis cezası
Ünlü isimlerin estetik doktoru olarak da bilinen Serdar Eren’e (68), boşanma aşamasındaki eşi Burcu Eren (43) tarafından dava açıldı. Ölümle tehdit edildiğini iddia eden Eren, eşinin, eski eşi ve sevgilileri ile görüştüğünü kaydetti. Yapılan yargılama sonrası mahkeme Serdar Eren’e 2 ay 24 gün hapis cezası verdi. Eren, 5 yıl süre ile denetime tabi tutuldu.

Türkiye’nin en ünlü estetik doktorlarından biri olan Serdar Eren ile Burcu Eren 23 Ekim 2021’de evlendi. Ancak çift arasındaki tartışma kısa süre sonra başladı. İkili arasındaki anlaşmazlık çözülemeyince boşanma davası açıldı. Serdar Eren, eşine karşı boşanma davası açtı.

Boşanma davası devam ederken, bu kez Burcu Eren, eşi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık başvurusu ve soruşturma aşamasında alınan ifadesinde Eren, eşinin kendisini ölümle tehdit ettiğini, kadınlık onurunu zedelendiğini savundu. Eren özetle şunları kaydetti:

“Müşterek konuttan defalarca kez kovuldum. Birçok kez, hakaret ve duygusal şiddete maruz kaldım. Bana, ‘bu evi de kapatır, sana layık olduğu Dolapdere’de ev tutup oraya gönderirim. Ya da defolup gidersin seni de rezil ederim. Seni aşağı atarım. Seni öldürürüm’ dedi.”
serdar-burcu-eren.jpeg
Serdar Eren ile Burcu Eren, Ekim 2021'de Muğla Akyaka'da evlendi.

Sen bana ayak uyduramıyorsun

Burcu Eren, duruşma tutanağına da yansıyan beyanında şunları kaydetti: “Evlendikten sonra Serdar Eren'in başka kadınlarla ve eski sevgilileri ile görüştüğünü öğrendim. Bu sebeple tartışmaya başladık. Serdar Eren bana ‘tek eşlilik ile yapamam, istediğim kişi ile görüşürüm. İstediğim şeklinde yaşarım, sen bana ayak uyduramıyorsan, defolup gidersin demişti.”

‘Tek eşlilik doğaya aykırı’

Eren'in Avukatı Resul Özmen'in imzasını taşıyan savcılık başvurusunda ise “Şüpheli, müvekkil ile olan mahrem anlarında, tek eşli olmanın doğaya aykırı olduğunu dile getirmiş. Daha iğrenci; şüpheli, eşi olan müvekkile 3’lü ilişki teklif etmiş, eşinin bunu kabul etmemesini ‘köylülük’ olarak nitelendirmiş, bunu kabul etmesi halinde evliliğin ve ilişkinin yürüyeceğini dile getirmiş ve aynı teklifi diğer kadınlarına yaptığı da öğrenilmiştir” denildi.

serdar-burcu-eren1.jpeg
Çift arasındaki anlaşmazlık kısa sürede ortaya çıktı.

‘Birlikte yaşayamayız’ dedim

Yürütülen soruşturma sonrası Serdar Eren hakkında “Tehdit” suçundan dava açıldı. Yargılamayı yapan Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesinde savunmasını yapan Eren şunları söyledi: “Burcu Eren ile 2020’den beri birliktelik yaşıyorduk. Burcu Eren bu birlikteliğimizden, eski arkadaşlarım ve eski eşimle olan samimi ilişkilerimi de biliyordu. Hatta beni motive ediyordu. Bende Burcu hanıma bu nedenle güvendim ve evlendik. Devamlı tartışmamız nedeniyle Burcu Eren’e, ‘senden boşanmak istiyorum, birlikte yaşayamayız dedim.” Eren, eşine yönelik “Seni aşağı atarım” sözünü ise söylediğini kabul etti.

5 yıl süre ile denetime tabi olacak

Yapılan yargılama sonrası mahkeme geçen hafta Serdar Eren’e 6 ay hapis cezası verdi. Ancak mahkeme verilen cezada indirime gitti. Eren’e 2 ay 24 gün hapis cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Eren, 5 yıllık denetim süresine tabi tutuldu. Öte yandan, çift arasındaki boşanma davası ise sürüyor.