Üniversite öğrencileri Kadıköy’de: Tüm kayyumlar gidecek

Üniversite öğrencileri Kadıköy’de: Tüm kayyumlar gidecek
Boğaziçi Üniversitesi’ne 1 Ocak 2021’de rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu’nun 15 Temmuz 2021’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle görevden alınmasının ardından Boğaziçi Dayanışması’nın çağrısıyla ’’Tüm kayyumlar gidecek’’ sloganıyla Kadıköy’de toplanan üniversiteliler eylem yaptı.

''Kayyumlar gidecek biz kalacağız''

Üniversiteliler, HDP’li belediyelere de atıf yaparak üniversitelere tepeden inme bir kararla atanan rektörleri ''kayyum'' olarak nitelendirerek, ''Tüm kayyumlar gidecek biz kalacağız'' dedi.

whatsapp-image-2021-07-16-at-19-59-39.jpeg

Eyleme katılan üniversiteliler, yaptıkları açıklamada ''Biz, rejimin, emin kulları olan, özel güvenlikleri ve polisle değil, kayyum düzeninin siyasi sorumlularıyla hesaplaşmak istiyoruz. Siyasi bekalarını HDP’yi kapatmakla, kayyum atamakla gören gerici, şovenist iktidara karşı mücadale etmek istiyoruz. 12’nci Cumhurbaşkanı’na yazdığımız mektupta da belirttiğimiz üzere farkındayız gibi ne Boğaziçi Üniversitesi ülkenin en önemli kurumu ne de Melih Bulu’nun kayyum olarak başımıza gelmesi en önemli sorundur. Biz, artık bu ülkede yaşayan herkesin sorununa dair söz söylemek, bu sözü ortaklaştırmak ve emekçilerin, ezilenlerin birleşik mücadelesine bir tuğla koymak istiyoruz'' denildi.