Ümit Özdağ'dan Tuzla Piyade Okulu'ndaki Atatürk Fotoğrafı Kavgasıyla İlgili Önemli İddia

Ümit Özdağ'dan Tuzla Piyade Okulu'ndaki Atatürk Fotoğrafı Kavgasıyla İlgili Önemli İddia
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Tuzla Piyade Okulu'ndaki Atatürk fotoğrafı takmama kavgasıyla ilgili önemli bir iddiada bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul’daki Tuzla Piyade Okulu’nda yapılan 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri sırasında Atatürk fotoğrafı takmayı reddeden teğmenlere tepki gösteren 4 teğmen hakkında TSK'dan ihraç kararı alındığını öne sürdü.

Özdağ X hesabında şu ifadeleri kullandı:

"Kara Kuvvetleri Komutanlığı Disiplin Kurulu, göğsüne Atatürk fotoğrafı takmayan teğmen bozuntusuna tepki gösteren 4 vatansever Türk teğmenini TSK’dan ihraç kararı aldı. Bu karar, işgal altındaki İstanbul’da Kuvâ-yı Milliyeci subayları tutuklayan, İngiliz subaylarına selam vermeyen subaylarımızı ordudan ihraç eden Osmanlı Erkân-ı Harbiyesi'nin yanında konumlanmıştır. Unutmayın, sonunda Mustafa Kemal kazandı ve yine Mustafa Kemal kazanacak. #TeğmenimeDokunma."

tuzla-piyade-okulu1.jpg

GÜLER'İN AÇIKLAMASINA DA TEPKİ

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in açıklaması da sosyal medyada tepki çekti.

gazete-pencere.jpg

Güler'in açıklamada Atatürk fotoğrafı dememesi tepkilere neden oldu. Güler'in açıklaması şöyleydi:
"Tuzla Piyade Okulu’ndaki olay 10 Kasım’da meydana gelen bir hadise. Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve "toplu iğnem yok onun için takamadım" gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor. Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Bu aşamada olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınmalı ve adli sürecin sonuçlanması beklenmelidir.

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre, İstanbul’daki Tuzla Piyade Okulu’nda yapılan 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri sırasında bazı teğmenler yakalarına Atatürk fotoğrafı takmayı reddetti. Bu duruma diğer teğmenler tepki gösterdi. Arbede çıktı. Fotoğraf takmayanlardan bir teğmen şikâyetçi olup darp raporu aldı.

Konuya ilişkin Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın hukuk biriminde idari soruşturma başlatıldı.

Etiketler :