Ukrayna'da yaşayan iş insanı Alper Özbal: Mansur Yavaş bana ulaştı...

Ukrayna'nın Herson şehrinde çatışmaların ortasında mahsur kalan Türk iş insanı Alper Özbal, Haber Masası programına bağlandı. Özbal, Mansur Yavaş'ın kendisine ulaştığını belirterek, "Elinden gelen ne varsa yapmak istediğini söyledi, sağ olsun. Bana sürekli Twitter'dan haberler atıyor, 'Şu var bilgin olsun' tarzında. 'Bir an önce vatana döneceksiniz inanıyoruz' diyor, Mansur Başkan" dedi.

Ukrayna-Rusya Savaşı ediyor. Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası programına Ukrayna'nın Herson şehrinde çatışmaların ortasında mahsur kalan Türk iş insanı Alper Özbal bağlandı.

Bölgedeki son durumu aktaran Özbal, "Dün akşam saatlerine doğru Rus birliklerinin açıklaması oldu. Madde madde bildiri yayınladılar ve dediler ki, 'Akşam 8, sabah 6 arası sokağa çıkma yasağı vardır', 'İki kişiden fazla sokakta yürümek yasaktır ve koşmak yasaktır', 'Şehre giriş-çıkışlar kapatılmıştır, insani yardım için Rus askerlerinin kontrolü altında giriş-çıkışa izin verilecektir' denildi. Aynı zamanda, 'Şehir içinde azami hız 50 km olacak' denildi, araçlar için. Ve, 'Rus askerleri sizi sokakta görürse üzerinizi arayabilir veya pasaport sorabilir, bu bizim ve sizin güvenliği içindir' diye bir bildiri yayınlandı. Dünden sonra şu an sakinlik hakim" dedi.

Herson belediyesinin resmi sitesinden erzak temin edilebilecek noktaların yayınlandığını aktaran Özbal, "Erzak ne yazık ki temin edemiyoruz. Ben bugün ekmek kuyruğuna girdim ama alamadan ekmek bitti ve kavga çıktı. Kargaşa oldu. Daha sonra sordum 'Ekmek gelecek mi' diye, 'Bilmiyorum' dedi ve kapatıp gitti büfeyi. Ekmeğimiz azaldı, suyumuz çok az. Kişi başı 1 litrelik suyumuz kaldı. Marketlerde hiçbir şey yok" sözleriyle insani açıdan zor durumda olduklarını anlattı.

Özbal sözlerine şöyle devam etti:

"Bir an önce devlet yetkililerin, büyüklerinin bizi tahliye edebilecekleri bir güvenlik koridoru oluşturmalarını istiyoruz. Her geçen saat daha kritik oluyor, riskli oluyor. Hem bizler için, hem Ukrayna vatandaşları için. Biz bir an önce vatanımıza dönmek istiyoruz"

Özbal ayrıca, içerisinde bulundukları durumun etkisiyle dün istemsizce gözyaşı döktüğünü ve bunun yankı uyandırdığını aktarırken, kendisinin Dışişleri Bakanlığı'ndan arandığını ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da kendisine ulaştığını söyledi.

Özbal, Yavaş ile arasındaki görüşme hakkında şu cümleleri kullandı:

"Durumumuzu sordu. Elinden gelen ne varsa yapmak istediğini söyledi, sağ olsun. Bana sürekli Twitter'dan haberler atıyor, 'Şu var, bilgin olsun' tarzında. 'Bir an önce vatana döneceksiniz inanıyoruz' diyor, Mansur Başkan"