Uğur Mumcu Ödülleri Sahiplerini Buldu: Halk TV’ye 2 Ödül Birden

Uğur Mumcu Ödülleri Sahiplerini Buldu: Halk TV’ye 2 Ödül Birden
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen “31. Uğur Mumcu Anma ve Ödül Töreni dün geçekleştirildi. Halk TV Muhabirleri Ferit Demir ve Seyhan Avşar da basın kategorisinde ödül alan isimler oldu.

Sunuculuğunu Gazeteci Soner Yüksel’in yaptığı ödül törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, meclis üyeleri, ödül alan isimler ve çok sayıda gazeteci ile Eskişehirli katıldı.

whatsapp-image-2024-01-29-at-13-30-39.jpeg

Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi ve Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Tepebaşı Belediyesi, tarafından düzenlenen 31. ÇGD Uğur Mumcu’yu Anma Gecesi ve Ödül Töreni Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 7 dalda toplam 17 ödül almaya hak kazanırken Basın kategorisinde gazeteciler Alican Uludağ, Ferit Demir, Kemal Atlan, Seyhan Avşar, İpek Özbey ödül almaya hak kazandı. Halk TV Muhabiri Ferit Demir 6 şubat depremleri boyunca Halk TV'de yaptığı haberler nedeniyle ödül almaya hak kazanırken Halktv.com.tr Özel haber editörü Seyhan Avşar 2023 yılı boyunca yaptığı özel haberler nedeniyle 31.Uğur Mumcu ödülünü almaya hak kazandı.

whatsapp-image-2024-01-29-at-13-30-39-1.jpeg

Gazeteci Ferit Demir, “Uğur Mumcu ismiyle verilen bu ödülü almak büyük bir sorumluluk ve cesaret gerektiriyor. Deprem boyunca Halk TV’de yaşanan gerçeklerin sansür etmeden halkın çığlıklarını kısmadan ve gerçekleri hep ön plana çıkararak habercilik yaptım. Buradan şunu sözünü veriyorum bundan sonra da Uğur Mumcu'nun izinde gerçeklerden sapmayarak gazetecilik yapmaya devam edeceğim" dedi.

whatsapp-image-2024-01-29-at-13-30-40.jpeg

whatsapp-image-2024-01-29-at-13-30-39-2.jpeg