Uğur Dündar'dan Yılmaz Özdil'e: "Sen değersiz Yılmaz'sın... "

Uğur Dündar'dan Yılmaz Özdil'e: "Sen değersiz Yılmaz'sın... "
Yılmaz Özdil'in attığı bir tweetle Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'de bir televizyon kanalı kurdurduğu iddiasında bulundu. Canlı yayında Uğur Dündar, Yılmaz Özdil'in paylaşımıyla ilgili "sen artık değersiz Yılmaz'sın" dedi.

Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil attığı bir tweette "SBK’nın kafakola aldığı gazetecileri, kime hangi televizyonu kurdurduklarını biliyorum ama söylemem demedim, aksine açık açık söylüyorum, ABD’deki iddianamede yazıyor... Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazeteciler niye bu mevzudan hiç bahsetmiyor diye soruyorum?" ifadelerini kullandı. 

"Sen artık değersiz Yılmaz'sın"

Tele1'deki Tuncay Mollaveisoğlu'nun sunduğu Anında Manşet programında Uğur Dündar, Yılmaz Özdil'İn paylaşımıyla ilgili sert çıkış yaptı. Dündar canlı yayında "Benim cenazeme gelmesin. Bana ağabey demesin. Adamın alnını karışlarım. Bana hala değerli ağabeyim diyor, sen artık değerli Yılmaz değil, değersiz Yılmaz'sın" dedi..

"Sana kardeşim dedim. Bana nasıl çamur atarsın"

Yayın sırasında Özdil'e seslenen Dündar şunları söyledi:
"Sen benim ne kadar namuslu olduğumu bilen bu ülkedeki iki üç insandan birisin. Biri Müjdat Gezen, diğeri sensin. 
Sana kardeşim dedim. Sen nasıl olurda değerli ağabeyim dedin yere göğe sığdıramadığın bir insana ima yollu da olsa nasıl olurda çamur atmaya yeltenirsin.
Nedenini de az çok tahmin ediyorum. İsmail Saymaz'a kafayı takmış durumda. Biz de İsmail Saymaz, kim olursa olsun genç bir arkadaşımız. Ben gençlerin önünün açılmasından yanayım. 

"Hayatımın en acı gecelerinden birini yaşıyorum"

Program sırasında canlı yayına bağlanmak istenen Yılmaz Özdil'in telefonlarını  açmaması ve Twitter hesabından paylaşım yapmaya devam etmesi üzerine Dündar: "Ben şimdi bu Yılmaz'ın hazin durumunu değerlendirdikçe Sedat Peker'in neden kabadayı olduğuna da hak veriyorum şimdi. Anlıyorum neden kabadayı olduğunu şimdi. Hayatımın en acı gecelerinden biri bu. Sırtımdan hala kanlar süzülüyor" dedi.

Müjdat Gezen'den 'yanındayız' mesajı

Canlı yayın sırasında Uğur Dündar'ı telefonla arayan  ve iki gazetecinin de ortak dostu olan sanatçı Müjdat Gezen, Dündar'a "yanındayız" dedi.

Sık sık Özdil'e çok kırıldığını ve kızdığı ifade eden Uğur Dündar: "Önemli olan senin kitabında yazdığın gibi adam olmaktır. Adam ol adam" diyerek tepki gösterdi.

yilmaz-tivit.jpg