Uçakta Zeytin Dalı!

Uçakta Zeytin Dalı!
Erdoğan, Almanya'daki EURO 2024 maçı dönüşünde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a yönelik görüşmelerine "Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz. Davetimiz her an olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da gerçekleşen Hollanda-Türkiye EURO 2024 çeyrek final maçını izledikten sonra Türkiye'ye dönerken uçakta futbolun yanı sıra dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son günlerde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme kararıyla ilgili tartışmaların artmasının ardından Erdoğan, Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmiş dönemdeki seviyeye geri getirme isteğini vurguladı.

whatsapp-image-2024-07-07-at-14-16-50.jpeg

"DAVETİMİZ HER AN OLABİLİR"

Erdoğan, "Beşar Esed şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Çünkü biz dün Suriye ile düşman değildik ki, biz Esed ile ailece görüşüyorduk. Biz davetimizi yapacağız. İnşallah bu davetle birlikte de Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz. Davetimiz her an olabilir." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Irak Başbakanı gibi liderlerin olumlu diplomatik yaklaşımlarından bahsederek Türkiye'nin olumlu adımlar karşısında karşılık vereceğini ifade ederek, "Türkiye’de görüşme olması konusunda ise Sayın Putin'in yaklaşımları var. Irak Başbakanı’nın bu konuda yaklaşımları var. Biz her yerde arabuluculuktan bahsediyoruz da sınırımızdakiyle, komşumuzla niye olmasın?" diye konuştu.

"BÜTÜN MESELE NETANYAHU'NUN TAVIRLARI"

Devamında, Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirerek Başbakan Netanyahu'nun tutumunu kınadı ve ABD öncülüğündeki Batılı ülkelerin İsrail'e verdikleri destekleri gözden geçirmeleri çağrısında bulundu.

Erdoğan "(Gazze) Artık ateşkes için 'anbean' diyorlar. Yani anbean oradan isabetli bir haber gelebilir. Ama bütün mesele Netanyahu'nun tavırları" dedi.

Erdoğan ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin İsrail'e verdiği destekten vazgeçmeleri gerektiğini belirterek, "İsrail, çatışmaları bölgeye yayma niyetinden vazgeçmelidir." dedi.

Ayrıca, Hamas yetkilileri ile Mossad başkanı arasında Doha'da yapılan görüşmelerde Gazze'de kalıcı ateşkesi öngören ilerlemelerin kaydedildiğini belirtti.

Kaynak:AA

Etiketler :