Üç çocuk fikrinin mucidine üç maaş Uykusuz'un kapağında

Üç çocuk fikrinin mucidine üç maaş Uykusuz'un kapağında
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği 'en az üç çocuk' fikrinin mucidi, eski bakanlardan Ayşen Gürcan’ın kamudaki üç işten üç farklı maaş aldığı ortaya çıkmıştı. Uykusuz Ayşen Gürcan'ın 3 ayrı maaş almasını kapağına taşıdı.

'Paralel Milli Eğitim Bakanlığı' olarak nitelendirilen Maarif Vakfı’nda Mütevelli Heyeti Üyesi ve aylık 7 bin 500 TL huzur hakkı alan Ayşen Gürcan’ın kamudaki koltuklarına bir tane daha eklendiği haberi geçen hafta gündeme gelmişti.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Gürcan’ın "proje okul kapsamında" faaliyet gösteren bir imam hatip lisesinde müdürlük yaptığı anlaşıldı.

Erdoğan’ın ilk olarak 2015 yılında dillendirdiği "en az üç çocuk" fikrinin mucidi olarak tanınan Gürcan’ın İstanbul Kadıköy’de bulunan Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki müdürlük görevi akıllara, 1 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliği getirdi.

Hayata geçirildiği 2016 yılında yayımlanan "MEB Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği" ile proje okullara üniversitelerden öğretim elemanlarının görevlendirme yoluyla atanmasına olanak sağlandı. Yönetmelik yayımlandığı tarihte eğitimciler tarafından tepkiyle karşılanmış ve "AKP’li bürokratlar için hazırlandığı" yönünde yorumlar yapılmıştı.

Eğitim Sen İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Çayan Çalık, “Kamuyu babasının çiftliğine dönüştürenlerden hesap soracağız” diyerek Gürcan’ın üç farklı görevde bulunmasına tepkisini gösterdi.

uykusuz123.jpeg