Türkiye'yi Sarsan Soruşturmada 1 Gözaltı Daha

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 1 kişi daha gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı 8 oldu.

GÖZALTI SAYISI 8 OLDU

Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’la firari Serdar Sertdemir arasındaki iletişimi kuran ve görüştüren kişi olduğu tespit edilen N.Ö.K. bu sabah yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Dava kapsamında gizli tanık olan Serdar Sertçelik'in yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, daha önce 8 kişi gözaltına alınmış, Emniyet Müdür Yardımcısı Kerem Gökay Öner, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisi hakkında ''suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek'', ''kasten adam öldürme'', ''nitelikli kasten adam öldürme'', 'kasten yaralama'', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''nitelikli yağma'', ''eziyet', ''suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme'', ''suç üstlenme'' ve ''suçluyu kayırma'' suçlarından 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep ediliyor.