Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi doğruladı: ABD'nin tutuklama emri ve Türkiye'nin de kırmızı bülteni söz konusu

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi doğruladı: ABD'nin tutuklama emri ve Türkiye'nin de kırmızı bülteni söz konusu
ABD’nin talebiyle Avusturya’da kara para akladığı iddiasıyla tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın yargılanma süreci hakkında açıklama yapan Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ceyhun, "Şu an ABD makamlarının uluslararası tutuklama emri, Türkiye'nin de kırmızı bülteni söz konusu. Avusturya polisinin gözaltına aldığında bu ikisi yazılı durumdaydı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, kara para aklamak suçlamasıyla açılan davada hakkında tutuklama kararı bulunan ve geçen hafta ABD’nin talebiyle Avusturya’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın yargı süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.  

Büyükelçi Ceyhun, 5 Temmuz'a kadar tutukluluk kararı bulunan Korkmaz’la ilgili Türkiye’nin yapılması gereken her şeyi yaptığını belirterek, şu şekilde konuştu: 

“Şu an ABD makamlarının uluslararası tutuklama emri, Türkiye'nin de kırmızı bülteni söz konusu. Avusturya polisinin gözaltına aldığında bu ikisi yazılı durumdaydı. Avukatları da Viyana'dalar. Bana sorarsanız 5 Temmuz gününü beklemek gerekiyor. Bunun haricinde yapılacak her açıklama kahve falı gibi olacak."

Haber Global'e konuşan Büyükelçi Ceyhun, dosyanın içeriği konusunda bilgi vermesinin doğru olmayacağını ifade ederek, "Hakim ve şeyi dikkate almak zorunda. Kendisi yakalanır yakalanmaz bizi haberdar etti avukatı aracılığıyla. Peşinden de mahkemede hakim nezdinde de iade edilmesi talebini dile getirdi. Bunlar ciddiye alınmak zorunda. ABD'deki hapishane koşulları ve Türkiye'deki hapishane koşulları gibi konular da önemli rol oynayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Korkmaz’ın avukatının açıklamasını doğruladı

Öte yandan Büyükelçisi Ozan Ceyhun Korkmaz'ın avukatının yaptığı açıklamayı doğruladı.

Büyükelçi, Ceyhun, “Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili avukatının yapmış olduğu açıklama doğrudur. Kendisi Viyana Eyalet Ceza Mahkemesi’ne çıktı. Mahkeme görevsizlik kararı verdi. Çünkü yasalara göre yakalandığı yerdeki mahkemenin onu yargılaması gerekiyor. 14 gün sonra dava Wels’te görülecek. Bende bu bilgileri teyit ediyorum. Ayrıca Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmek istediğini avukatı bize bildirdi" ifadelerini kullandı.  

DHA

 

Etiketler :