Sezgin Baran Korkmaz'ın, TAİK'e üyeliği için bir siyasi referans oldu

Eski TAİK Başkanı Ekim Alptekin hakkında ortaya atılan iddiaları HalkTV'de yanıtladı. Alptekin, Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili çok konuşulacak iddialarda bulundu. Baran Korkmaz'ın TAİK üyeliği için bir siyasetçinin referans olduğunu söyleyen Alptekin, Korkmaz'ın Türkiye'de üst düzey isimlere rüşvet verdiğini düşündüğünü de ifade etti.

HalkTV ekranlarında yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programına bağlanan Eski TAİK Başkanı Ekim Alptekin, SBK Holding ile olan bağları ve hakkında ortaya atılan iddiaları cevapladı. Programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alptekin: "Sezgin  Baran Korkmaz'ın hiç bir şirketinden maddi çıkarım olmadı" dedi.


Alpteki'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

*Hükümetle bazı anlaşmalar yapılmış gibi ifadeler duydum. Doğru değil. 

*Ben Sezgin  Baran Korkmaz'ın hiçbir şirketinden maddi çıkarım olmadı. Hiç bir şirketinde yönetim kuruluna girmedim. 

*Sezgin Baran Korkmaz'ı Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) başkanlığım döneminde tanıdım. 

*Ben Baran Bey'e söylenildiği gibi önemli bir kapı açtığımı düşünmüyorum.

*Mega Varlık Şirketi'nde 6 ay görev yaptım. Bir banka gibi  denetlenmiş şirketin Yönetim Kurulu'nda neden görev yapmayayım. Ben o şirketin Sezgin  Baran Korkmaz ile bağlantısı olduğunu biliyorum.

*Sezgin  Baran Korkmaz'nın bana söylediği Kingstoon ile başka ortaklıkları olduğunu, Mega Varlık'la bir ortaklığı olmadığıydı.

*Ben huzur hakkı almadım herhangi maddi çıkarım olmadı. Bora Jet gibi sıkıntılı dosyalar önüme gelmedi.

Sezgin Baran Korkmaz'a bir siyasi referans oldu

*Sezgin  Baran Korkmaz'nın otellerinde kalmadım. Birlikte tatil yapmadım. Onla böyle bir ilişkim yoktu. Zaten şuan davalığım.

*Sezgin  Baran Korkmaz'nin, TAİK'e üyeliği için bir siyasi referans oldu. Bu isim bir kabine üyesi değil. Bu kişi muhalefetten de olsa iktidardan da olsa ismini vermeyeceğim. 

SBK'nın üst düzey isimlere rüşvet verdiğini düşünüyorum

*Sezgin Baran Korkmaz'ın siyasetçilere, gazetecilere, emniyet müdürlerinin de aralarında olduğu üst düzey isimlere rüşvet verdiğini düşünüyorum. 

*Bu adam (Sezgin Baran Korkmaz) sistemi kontrol ediyor olsaydı şuanda Türkiye'de olurdu. Yalandan bir yargılama geçirirdi ama ABD'de 225 yılla yargılanıyor. 

Korkmaz Karaca ile SBK'nın ticari ilişkileri var

*Korkmaz Karaca ile Sezgin Baran Korkmaz ticari ilişkide bulundu.

*Ben Korkmaz Karaca'nın benimle ilgili iftiralarını öğrendiğim zaman ilgili birimleri uyardım.

*Korkmaz Karaca'nın benim hakkımda, 'Halk TV'yi satın alacakmış, Art1'i o finanse edecekmiş' gibi iftiralarını duyduğum için şahsi ilişkilerimle devlet görevlilerine şikayetimi dile getirdim. 

Mega Varlık yöneticisi ile Kormaz Karaca VIP'den geçti

*Korkmaz Karaca'ın Mega Varlık yöneticisi Çağlar Şendil'le birlikte  VIP kapısından geçtiğine şahit oldum. Bunu AKP içinde tanıdığım isimlere şikayet olarak ilettim. Beni şirketlerime 'çökmeye ' çalışan bir şirketin yöneticisi ile Korkmaz Karaca'nın ilişkili olduğunu ilettim.