Türkiye'nin Konuştuğu Ölümlü Kazaya İlişkin Adalet Bakanı'ndan Net Açıklama!

İstanbul Beykoz'da eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı otomobiliyle seyir halindeyken bir motosiklete çarptı. Kazada motosiklette bulunan 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Kazada 3 kişi de yaralandı. Olaydan sonra Fatma Zehra Kınık serbest bırakıldı. Bakan Tunç, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, " Hatalı bir işlem varsa da itiraz yoluyla düzeltilebilecek bir durumdur." dedi.

Kavacık Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde 9 Temmuz 2024 günü öğle saatlerinde meydana kazada, 17 yaşındaki Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı motosikletle seyir halindeyken sokaktan çıkan bir otomobile çarptı. Kazada motosiklet devrilerek sürüklenmeye başladı. Motosiklette arkada oturan 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki, başını beton dubaya çarptı.

Hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki Çeki, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sürüklenen motosiklet kaldırımda yürüyen 2 kişiye de çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk'ün dışında 2 vatandaş da yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BAKAN TUNÇ KAZAYLA İLGİLİ KONUŞTU

Kaza sonrası Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Fatma Zehra Kınık, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Kınık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızının yaptığı kaza sonucunda 16 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybetmesine ilişkin bir soruya ise Bakan Tunç, "Bu konuda henüz bir bilgim yok. Eğer dosyanın içeriğinde hata varsa mutlaka itiraz yoluyla düzeltilir. Yani bu konuda dosya ile ilgili yargının vereceği kararla ilgili bir yorum yapmamız doğru olmaz. Hatalı bir işlem varsa da itiraz yoluyla düzeltilebilecek bir durumdur" yanıtını verdi.