Türkiye'nin İsrail İlişkisini Eleştirdi, Açığa Alındı: "Sadece Amerika'yı İsrail'i Suçlamak Ucuzluktur"

İsrail-Filistin çatışması sürerken Bitlis Tatvan'da cami imamı Türkiye'nin İsrail ile olan ilişkisini eleştirdi. İmam Mustafa Adabağlı, "Sadece Amerika'yı İsrail'i suçlamak ucuzluktur" sözleriyle tepki gösterdi. Adabağlı, açığa alındı.

Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkileri hız kesmeden devam ederken bir kesim İsrail mallarını boykot ediyor. Bitlis Tatvan Cami İmamı Mesut Adabağlı, hutbesinde siyasetçilerin İsrail ile olan ticari ilişkisini eleştirdi.

Adabağlı, sosyal medyada çok paylaşılan görüntülerde, şunları söyledi:

5.png

"Bizi idare edenlere 'uyanın' demek zorundasınız Müslümanlar. Vallahi siz siyasetçilerinizi hangi partiden olursanız olun. Siyasetçilerinizi gördüğünüzde 'Allah'tan korkmuyor musunuz?, Müslümanlığınızı mı yitirdiniz? İnsanlarımıza ne oldu? Neden kalkmıyorsunuz ayağa? Neden ordularınızı sürmüyorsunuz? Neden bu kefere yardımları kesmiyorsunuz?' diye söylemezsek hesap veremeyiz vallahi.

1-002.png

"O suçun ortağı oluruz vallahi. Öyle sadece Amerika'yı İsrail'i suçlamak ucuzculuktur. Yerli ve yabancı bütün işbirlikçilerini, kayinleri, kafirleri, münafıklıkları, müşrikleri, fasıkları, Müslüman olduğu halde korkakları, zavallıları, bütün suç ortaklarını konuşmak zorundayız sevgili Müslümanlar. Bugün uyanmayacağız.”

2-002.png

AÇIĞA ALINDI

Cumhuriyet'ten Burcu Okutan'ın haberine göre imam Mesut Adabağlı, hutbe dışına çıktığı gerekçesiyle açığa alındı. Bitlis Müftülüğü'nden bir yetkili Adabağlı'nın açığa alındığını doğrularken gerekçeye ilişkin bilgi vermekten kaçındı.

3-002.png