Türkiye'nin Alışveriş Devi Yurt Dışına Açılıyor: Azerbaycan Operasyonu Onay Aldı

Türkiye'nin Alışveriş Devi Yurt Dışına Açılıyor: Azerbaycan Operasyonu Onay Aldı
Türkiye'nin en büyük online alışveriş platformu Trendyol, Türkiye'de yaşanan başarının ardından şirketi Azerbaycan'a açmak için girişimlerini tamamladı. Rekabet Kurumu, Azerbaycan'daki faaliyetler için Trendyol hisselerinin bir kısmının Pasha Holding'e devredilmesine onay verdi.

2010 yılında kurulan Trendyol, yakaladığı başarı öyküsünün ardından geçtiğimiz yıl Avrupa'ya açılmış ve Almanya operasyonlarına başlamıştı.

Son yıllarda e-ticaret pazarındaki yerini daha fazla büyüten şirket, 2023 yılında yapılan açıklama ile sıradaki durağın Azerbaycan olacağını belirtirken, Azerbaycan'daki operasyonlar için ülkenin en önemli şirketleri arasında yer alan Bakü merkezli PASHA Holding ile ortaklık anlaşması imzalamıştı.

trendyol4.jpgREKABET KURUMU ANLAŞMAYI ONAYLADI

Bazı devralma işlemlerine onay veren Rekabet Kurumu, Trendyol'un Azerbaycan'daki hisselerinin bir kısmının PASHA Holding'e satış/devir işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ'nin aracı şirketlerle kurduğu Trendyol Azerbaijan Limited Liability Company üzerinde, DSM Global Elektronik Ticaret Hizmetleri ve Yatırımları AŞ'nin hisselerinin bir kısmının ortak kontrolünün Pasha Holding LLC tarafından devralınması işlemi uygun bulundu."