Türkiye'deki Diri Fay Hatları Güncellendi: En Riskli Bölgeler Açıklandı!

Türkiye'deki Diri Fay Hatları Güncellendi: En Riskli Bölgeler Açıklandı!
Diri fay hatlarının listelendiği MTA diri fay hattı haritası güncellendi. Yaşanan son depremlerin ardından MTA diri fay hattı haritası yeniden güncellendi. Yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay hattı tespit edildi. Buna göre en riskli ve en az riskli bölgeler belli oldu. İşte il il risk tahminleri...

6 Şubat Kahramanmaraş depremi ardından aynı kayıpları yaşamamak için hayatımızı deprem gerçeğine göre entegre etmeye başladık. Yapılan araştırmaya göre Türkiye’de 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay hattı bulunuyor. Öte yandan MTA fay hattına göre birinci derecede riskli olan iller arasında kalabalık nüfuslu şehirlerin olması dikkat çekiyor.

MTA diri fay hatları haritasına göre en uzun diri fay Kuzey Anadolu hattında bulunuyor. İstanbul ve Ankara'da diri fay bulunmazken yakınlarında bulunan diri fay hatları bu illerde de risk teşkil ediyor.

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Haritaya göre bu iller şöyle: İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt.

İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

İkinci derecen riskli illerse şöyle: Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı, Çorum.

EN AZ RİSKLİ BÖLGELER

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman.