Türkiye Manavgat için tek yürek

Türkiye Manavgat için tek yürek
Antalya halkı, günlerdir yanan Manavgat için seferber oldu. Yangında zarar gören vatandaşların ve müdahalede bulunan ekiplerin ihtiyaçları için bölgeye 15 kamyon malzeme gönderildi.

Antalya halkı, Manavgat yangınında zarar gören vatandaşların ve yangını söndürmek için çalışan ekiplerin ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu. İlk gün bölgeye 15 kamyon ihtiyaç malzemesi gönderildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat için bağış merkezleri kurdu. Muratpaşa ilçesindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi, bağış merkezine dönüştürüldü. Ayrıca 19 ilçede bulunan ATASEM kurs merkezleri ve ilçe hizmet birimleri de ayni yardım kabullerine başladı.

15 kamyon gönderildi

Yardımların toplanmaya başlandığı ilk gün, 15 kamyon malzeme yangın bölgesine gönderildi. Antalyalıların bağışladığı su, ayran, meşrubat, meyve suyu, süt, giyim eşyası, çocuk bezi, çocuk maması, yanık kremi, hijyen malzemeleri, ağrı kesici, ambalajlı gıda gibi malzemeler afetzedelere ulaştırıldı. Kriz merkezinden su ve meşrubat dışındaki malzemelere daha fazla ihtiyaç olduğu belirtilerek, evi yanan insanlar için en acil malzemelerin kıyafet, gece uyuyabilmeleri için battaniye, bebek kıyafeti ve hijyen malzemeleri olduğu belirtildi. 

Yardım için bilgi alın

Nakdi yardımların kesinlikle kabul edilmediği kriz masasına ayni yardımda bulunmak isteyenlerin 0242 502 09 67 numaralı telefondan bilgi alabileceği bildirildi. Yetkililer, bilgi alınarak yardımda bulunulmasının daha yararlı olacağını vurguladı.

ANKA

 

Etiketler :