Türk milletine kanserojen ürünler mi yediriliyor?

Son dönemde gündeme gelen gıda güvenliği skandalları, tüketicileri tedirgin etmeye devam ediyor. Gazeteci Murat Ağırel, yurt dışına gönderilen ve içinde kanserojen madde olduğu için Türkiye’ye geri gönderilen ürünlerin imha edilmesi gereken yerde Türkiye’de yeniden piyasaya sunulduğunu açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş yapan firmalar listesinde, İstanbulluların yakından tanıdığı markaları açıkladı. Şule Aydın ile 'Kayda Geçsin' programında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gazeteci Murat Ağırel, 'peşindeyim' notunu düşerek listede 'yayınlanamayan' markalar olduğunu da duyurdu.

İşte Ağırel'in açıklamaları

ÇOCUKLARIMIZA BAYILARAK YEDİRDİĞİMİZ HAMBURGER...

“TAB Gıda diye bir firma var. Hani çocuklarımızı götürüp ayıla bayıla hamburger yedirdiğimiz yerler var ya. Kırmızılı böyle logoları var. TAB Gıda’da dana eti yerine tavuk eti kullanılmış.

Mesela baharat zinciri ki her markette mutlaka olur. ‘Arifoğlu Baharat’ firmasının pul biber yerine boya kullandığı tespit edilmiş. Singapur’da Arifoğlu’na ait bu 3 ürün kanserojen madde taşıdığı için bu ürünleri Türkiye’ye geri göndermişti.

'İMHA ETTİK' DEDİKLERİ ÜRÜNLERİ PİYASAYA MI SÜRDÜLER?

Onlar da bu ürünlerin imha edildiğini bize bildirmişlerdi. Dediler ki 'imha ettik biz'. Acaba bugün yakalanan ürünler, Türk milletine yedirdikleri ve ‘imha ettik’ dedikleri ürünler mi? ‘İmha ettik’ deyip piyasaya sürülen ürünler mi? Soruyorum.

ÇOK ÜNLÜ KÖFTECİ ZİNCİRİ NEDEN AÇIKLANMIYOR?

Yurt dışına çilek, portakal, limon gönderiyoruz sınırdan geri geliyor. Neden? Üstünde olmaması gereken kimyasal maddeler olduğu için. Nereye gidiyor o ürünler? İmha edilmesi gerekiyor değil mi? Afiyetle yiyoruz biz! Bu da onlardan biri mi? Baktınız mı seri numaralarına? Firma topladığı ile ilgili herhangi bir belge sunmamış. Köfteci zincirinden bahsediliyor bunların 2 şubesinde domuz eti olduğu tespit edilmiş. Çok ünlü bu şube neden açıklanmıyor? ”

Kaynak:halktv.com.tr