Tunceli’de zamlar protesto edildi: Hükümete istifa çağrısı

Tunceli’de zamlar protesto edildi: Hükümete istifa çağrısı
Tunceli’de Emek ve Demokrasi Platformu üyesi kalabalık bir grup öğlen saatlerinde Sanat Sokak'ta yaptığı basın açıklaması ile son zamları protesto edip Cumhurbaşkanı ve Kabine üyelerini istifaya davet etti.

FERİT DEMİR/TUNCELİ

Çarşı merkezi Sanat Sokak'ta 'Hükümet istifa' sloganları atarak bir araya gelen Tunceli’de Emek ve Demokrasi Platformu üyesi kalabalık gruba vatandaşlarda destek vererek zamlar protesto edildi. Cumhurbaşkanı ve kabinesi istifaya davet edildi.

Tunceli’de Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü Orhan Kurul tarafından okunun basın açıklamasında dün protesto hakkını kullanan güçlerin önüne barikat kuran hükümetin yağ fiyatlarının, benzin ve motorin fiyatlarının önüne barikat kurması istenerek, “Dün halk güçlerinin önüne barikat kuranların gücü yetiyorsa ekmek fiyatlarının önüne barikat kursun, yağ fiyatlarının önüne barikat kursun, motorin, benzin ve doğalgaz fiyatlarının önüne barikat kursun” denildi.

Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Kurul, açıklamada Türk lirasının hızla değer kaybettiğine dikkat çekerek şöyle dedi:

"Türk lirasının eriyişi büyük hızla devam ediyor! Zam, hayat pahalılığı; hepimiz için dayanılmaz hale geldi! Tek adam yönetimi “ekonomide kurtuluş savaşı yaşıyoruz” dese de bunun halk içinde ciddi bir karşılığı yok. Millet İttifakı “erken seçim” çağrılarının ötesine geçmiyor, hareketi frenlemekte çaba göstermeye devam ediyor. Eriyen her kuruş halkın sırtına binen milyarlarca borç yükü demek. Halk için açlığın, yoksulluğun artması demek. Spekülatör ve finans baronlarının vurgun yapması demek. Hep birlikte bu gidişe; iş ekmek ve özgürlük için dur demeliyiz."

whatsapp-image-2021-11-24-at-13-37-22.jpeg

Kurul, artık seçimleri bekleyecek güçlerinin kalmadığını belirterek cumhurbaşkanı ve kabinesini de istifaya davet ederek açıklamayı şöyle sürdürdü:

“Dün akşamdan itibaren yurdun farklı yerlerinde “hükümet istifa” sloganları ile yurttaşlar sokaklara döküldü. Semtlerde, mahallelerde gelişen eylemlere kitlesel katılımlar da oldu. Zamlar ve hayat pahalılığı halkın belini büktü. Yağ fiyatlarından, un fiyatlarına, ekmek fiyatlarına, akaryakıt, doğal gaz fiyatlarına kadar iğneden ipliğe her şey zamlanıyor. Geçinemiyoruz. Cebimizdeki para her geçen gün erirken, döviz kurları rekor üzerine rekor kırarken; bir avuç sermaye sınıfı, saraydakiler ve yandaşları daha çok semirsin diye biz her geçen gün daha çok yoksullaşıyoruz! Dolar yükseldikçe Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor, Erdoğan konuştukça dolar yükseliyor. Doların yükselmesiyle ardı arkası kesilmeyen zamlar bizi vuruyor. İş bulabilenlerin ise asgari ücret dahi alamadığı, kayıt dışı ve sigortasız çalıştığı, evine ekmek götürebilmek için günübirlik işlerde çalışmak zorunda bırakıldığını biliyoruz. Emekçi halkımızın artık seçimleri bekleyecek gücü kalmamıştır. Halkımızı bu duruma mahkûm edenler, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün hükümet yetkilileri derhal istifa etmelidir. Zamlara, yoksulluğa, bu soygun ve yağma düzenine karşı tüm halkımızı, işçi ve emekçileri ARTIK YETER demek için birlikte mücadeleye çağırıyoruz”

Bu arada Tunceli’de eylem ve protestoların bundan sonra da devam edeceği akşam saatlerinde vatandaşların evlerinin balkonlarında ıslık çalarak ışık açıp kapatarak, tencere ve tavalara vurarak protesto eylemlerine de devam edeceği öğrenildi.