Tunceli'de 1 Mayıs erken kutlandı: Polis '128 Milyar dolar nerede?' pankartına el koydu

Tunceli'de 1 Mayıs erken kutlandı: Polis '128 Milyar dolar nerede?' pankartına el koydu
Tunceli'de Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, etkinlikleri tam kapanma tedbirleri nedeniyle bugün gerçekleştirdi. Polis, CHP'nin açtığı '128 milyar dolar nerede?' yazılı pankarta alana girmeden el koydu.

FERİT DEMİR

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için düzenlenecek basın açıklamasına katılan CHP üyelerinin, pankarta yazdıkları "İşçiler 1 Mayıs'ta soruyor 128 milyar dolar nerede?" sloganı nedeniyle polis tarafından önleri kesildi.

Polis ekipleri, pankarta müdahale ekip toplarken, CHP İl Başkan Vekili ve diğer  hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.

Tunceli Emek ve Demokrasi Platformuna tarafından düzenlenen  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü  basın açıklaması etkinliğine katılmak isteyen işçiler farklı güzergahlar kullanarak ellerinde döviz ve  flamalar ile  açıklamanın yapılacağı Seyit Rıza alanına geldi.

Alan girişinde polis flama ve döviz taşıyan grupların önünü keserek ''Kutlama yapılmayacak sadece basın açıklamasına izin verildi bu nedenle elinizdeki pankart, döviz ve flamaları indirerek alana girebilirsiniz'' uyarısı yaptı.

 whatsapp-image-2021-04-29-at-14-39-38.jpeg

CHP İl Başkanı, pankartta yasadışı bir durum olmadığını taşıyacaklarını belirtmesi üzerine polisler zor kullanarak pankarta el koyarak yasal işlem başlatacaklarını CHP'lilere söyledi ve pankartı alarak Emniyet Müdürlüğüne götürdüler.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü  basın açıklaması etkinliğine Tunceli'de faaliyet gösteren birçok sendika üyesi işçi ve memurların yanı sıra siyasi parti temsilcisi, üyeleri ile birlikte TKP'li Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü ile birçok vatandaş katıldı.