Tunceli'de Garip Atamalar Zinciri

Elazığ ve Bingöl’de seçim zamanı AKP'li siyasetçiler vatandaşlara "Seni Tunceli'ye müdür yapalım" sözü verdi. Bunun ardından Tunceli’deki devlet kurumlarındaki müdürlüklerin ve şube müdürlüklerinin tamamına yakını Elazığ ve Bingöl’den atanan müdürler ile doldu.

Tunceli’de son yılarda AKP’li Elazığlı Milletvekilleri ile il başkanının referansı ile Tunceli’deki il müdürlerinin tamamına yakınına Elazığlı müdürler atandı.

Tunceli’de bulunan Munzur Üniversitesinin son 3 dönemdir Rektörü Elazığ Fırat Üniversitesinden görevli öğretim üyeleri arasında atanırken Munzur Üniversitesinin akademik kadrosunun yüzde 95’lik kısmı Elazığlı ve Fırat üniversitesinden görevli hocalar tarafından doldurulmuş durumda. Munzur Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker ile birlikte bütün rektör yardımcıları ve bölüm başkanlarının tamamı Fırat Üniversitesi kökenli Elazığlı öğretim üyelerinden oluşuyor.

whatsapp-image-2023-12-23-at-17-32-46.jpeg

Yine Elazığlı AKP milletvekillerinin Referansı ile son bir yıl içinde ildeki tüm kurum müdürlerine çoğunluğu Elazığlı olmak üzere Elazığ ve Bingöllü müdürler atandı. 1 ay önce ilde görev yapan 4 Tuncelili müdürden biri olan Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür vekili Ali Ekber Yurt bu görevden alınarak yerine Bingöllü Seyfettin Özdemir atanırken yine geçtiğimiz günlerde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekilliğine Elazığlı Melih Melik KARA atandı. Yaklaşık 1 ay önce boş bulunan Tunceli Ticaret il müdürlüğüne yine Elâzığ’dan görevli Elazığlı olan Kayhan Topal il müdürü olarak atanarak göreve başladı.

whatsapp-image-2023-12-23-at-17-32-46-1.jpeg

Tunceli il merkezi ve ilçelerde Bakanlıklara bağlı bulunan il müdürlükleri ve ilçelerdeki ilçe müdürleri ile il genelindeki şube müdürlüklerinin neredeyse tamamına yakını AKP’li Elazığ ve Bingöl milletvekillerinin referansı ile atanan müdürler görev yapıyor. Elazığ ve Bingöl’ü AKP’li milletvekilleri ve siyasetçiler devlet kurumlarında müdürlük ve şube müdürlüğü kadrosuna geçmek isteyen yakınlarını, tanıdıklarını ve arkadaşlarını “Seni Tunceli’ye Müdür Yapayım” diyerek ilk iş olarak Tunceli’ye atamasını gerçekleştiriyorlar.

thumbs-b-c-4b19cfe0b51973fa9c1f99ed0d8e3e4b.jpg

AKP’li Elazığlı milletvekillerinin torpil ve referansı ile son aylarda başta Milli Eğitim, Çevre şehircilik, Ticaret, Göç İdaresi, Kadastro müdürlükleri olmak üzere birçok kuruma Elâzığ’dan atanan müdürler görev yapmaya başlarken önceki aylarda da birçok il müdürlüğüne ve şube müdürlüğüne atanan Elazığ ve Bingöllü müdürler kentteki bütün müdürlüklerde görev yapıyor.