Tunceli Valisi Sonel'den Gülistan Doku'yu arama çalışmaları hakkında açıklama

Tunceli Valisi Sonel'den Gülistan Doku'yu arama çalışmaları hakkında açıklama
Tunceli Valisi Tuncay Sonel, 66 gündür haber alınamayan Gülistan Doku'yu arama çalışmaları ile ilgili son durumu paylaştı.

5 Ocak'ta kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmaları devam ediyor. Doku'yu arama çalışmaları ile ilgili bilgi veren Tunceli Valisi Tuncay Sonel, "66 gündür sürdürülen arama çalışmalarımızda şu ana kadar bir netice alınamadı" ifadelerini kullandı.

Sonel ayrıca, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen 4 kişilik uzman ekibin de çalışmalara devam ettiğini kaydetti.

Sonel'in açıklamaları şu şekilde:

"Kayıp kızımızın bulunması için Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı arama kurtarma ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Sualtı Arama Kurtarma (SAK) timleri, polis dalgıçlarımız, büyükşehir belediyelerimizin itfaiye personeli gibi Türkiye'nin en profesyonel ekiplerini ilimize getirterek çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Her türlü olumsuz hava koşuluna rağmen 66 gündür sürdürülen arama çalışmalarımızda şu ana kadar bir netice alınamadı. Bilindiği gibi kayıp vakalarında arama çalışmaları belli bir süreden sonra sonlandırılması gerekiyordu fakat biz kızımızın bulunması için AFAD ekiplerimiz, gönüllerimiz, çeşitli kentlerin Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekipleri, SAK ve İl Jandarma Komutanlığı arama kurtarma ve iz takip köpeklerimizle arama çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Olayın aydınlatılması için İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu tarafından Emniyet Genel Müdürlüğünden görevlendirilen 4 kişilik uzman ekip ilimize geldi ve çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığımız, İl Emniyet Müdürlüğümüz de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor."

Etiketler :